Hae
Arjen suklaasuukkoja

Flunssaa, harmitusta ja vakuutus-sotkuja

Meillä alkoi Lucan esikoulu todella hyvin ja eka viikko oli todella onnistunut. Aamuisin päiväkodin ulkopuolella pojalle tuli hieman eroitkua, mutta se loppui onneksi heti sisällä leikkien alkaessa. Viikko sai tästä huolimatta ikävän lopun, kun häntä torstaina hakiessani viikonlopun viettoon, huomasin, että poika on aavistuksen verran tukkoinen. En tästä vielä huolestunut suuremmin, mutta viikonlopun kuluessa huomasin, että ensimmäinen flunssa on iskenyt heti. Siis heti ensimmäisen ihanan päiväkotiviikon jälkeen ja harmitti todella paljon, että heti näin kävi.

Onhan tämä tavallista, koska marraskuussa täällä alkaa ilmojen viiletessä flunssakausi ja saimme tästä aiheesta päiväkodilta myös kirjeen. Mutta silti se vain harmitti ottaa poika taas kotihoitoon, joka tarkoitti samalla sitä, että omista kauppatieteiden opinnoista yksi kurssi siirtyy pakosti alkuvuoteen. Olin siihen jo aloittanut vaaditun oppimispäiväkirjan laadinnan, mutta koska poika jäikin kotiin, niin en sitä ehdi valmiiksi saamaan ennen verkkotenttipäivää, eikä tenttiin taas pääse ilman sen palautusta. Pakko oli luovuttaa kurssin suhteen ja aloittaa taas äidin roolin hoitaminen 24/7.

Viime päivät on siis ollut arjen ja opintoaikataulujen uudelleen järjestelyä sekä pojan sairausvakuutukseen tutustumista. Kun vakuutus otettiin, niin oli tarkoitus, että pojan oma lastenlääkäri olisi klinikalla, joka on aivan meidän kotitornin ja päiväkodin vieressä. Dubaissa lapsi ei nimittäin saa palata hoitoon/kouluun, ellei lääkäri anna ns. hoitoonpaluu-lupaa koronasta johtuen. Hyvä tämä toki on, mutta se tarkoittaa samalla, että lasta saa aika monta kertaa lääkärillä kuskata. Siksi siis tämä järjestely lääkärin suhteen.

Aikaa varatessa vakuutusyhtiöstä kuitenkin sanottiin, että vakuutuksemme ei kata tämän klinikan päiväkäyntejä, vaikka se listalla olikin. Vakuutusten viidakko on itselleni aikamoista sotkua vielä täällä, mutta saimme sitten vaihdettua yhtiötä ja nyt vakuutus kattaa haluamamme klinikan lastenlääkärin käynnit. Muutaman päivän viive hoitoon pääsyssä tuli, mutta koska poika on sen verran yskässä vielä, niin samapa tuo on olla koko viikko kotona, enkä minä siihen tenttiin enää millään ehtisikään. Viikonloppuna sitten ohjelmassa on lastenlääkäri ja todistuksen haku päiväkotia varten sekä sunnuntaina toivottavasti taas poika päiväkotiin.

Aika paljon tunteja tässä on kulunut asioita selvitellessä, mutta ehkäpä tästä on taas opittu jotain uutta arkea ajatellen. Ja hei, se seuraava flunssa meneekin jo varmasri rutiinilla, kun hoitokäytännöt on tullut tutuksi ja kaapista löytyy kaverin suosittelema tehokas luonnollinen yskänlääke.

Näillä mietteillä kohti viikonloppua ja nähdään myös instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *