Hae
Arjen suklaasuukkoja

Luca aloittaa esikoulun huomenna

Siis todellakin huomenna ja minua jännittää ihan kamalasti. Hän oppii enkun lisäksi arabiaa ja saa suloisen koulu-uniformun. Just täällä pohdin mitä ihmettä pakkaan lounasboksiin, jonka hain aiemmin tänään meidän lähikaupasta. Täällä Dubaissa, kun vanhemmat laittavat joka päivä ruoan ja juomat (vedestä lähtien) lapselle mukaan, eikä niitä ole mahdollista edes rahalla ostaa päiväkodista. Lapsilla on snack klo 10 (boksin yläosassa) ja lounas klo 12 (boksin alaosassa). Ja minä kun en ole kovin kummoinen kokki, niin täytyy tosissaan pohtia tätäkin asiaa tässä esikoulu-hommassa.

Luca aloittaa brittijärjestelmään pohjautuvan fs1 preschoolin, joka on tarkoitettu 3-4 vuotiaille Downtownissa sijaitsevassa päiväkodissa, joka on meidän kotitornista noin 300 metrin päässä. Lastentarhanopettaja Lucan luokalla on britti ja saanut alan koulutuksen sekä nannyt filippiiniläisiä, joka on täällä ilmeisesti hyvin tavallista.

Käytiin koko perhe tutustumassa päiväkotiin yhdessä ja Luca tykkäsi paikasta paljon sekä ainakin vielä kertoo minulle, että menee sinne huomenna mielellään. Odottaa ainkin pallomereen pääsyä ja muita uusia leluja. Luulen, että ilman itkuja ei silti onnistuta tässä, koska Luca on ollut kotihoidossa aina juhannusviikosta asti, kun lopetti Suomessa päiväkodin. Onneksi se päiväkoti oli kaksikielinen, niin poika on tottunut enkkuun ja ollaanhan me täällä jo pari kuukautta oltu vieraskielisessä ympäristössä.

Sitouduttiin aluksi päiväkotiin 5 viikoksi eli joululomaan asti, niin nähdään miten homma alkaa toimimaan vai alkaako se toimia. Meillä oli muitakin vaihtoehtoja, kuten Souk Bazarin avoin päiväkoti, jonne myös minä olisin päässyt halutessani mukaan, mutta tämä tuntui lopulta kuitenkin parhaimmalle ratkaisulle. Täällähän päiväkodit ei salli vanhempia mukaan, joten lapsi jätetään heti ulko-ovella hoitajalle, eikä edes aluksi saa mennä mukaan ns. harjoittamaan lasta, kuten Suomessa on tapana tehdä. Onneksi päiväkotimaailma on tuttu pojalle ja onhan hän jo 4-vuotias.

Järki sanoo, että ratkaisu on oikea ja näenhän minä, että hän aktiivisena lapsena kaipaa leikkiseuraa, mutta tämä nyt vaan jännittää ja hermostuttaa minua. Ei voi mitään ja alku on varmastikin tahmea. Päiväkodista on luvattu laittaa WhatsAppin kautta Lucan kuvia ja tunnelmia siitä miten ensimmäiset päivät sujuvat. Ja jos menee aivan itkuksi, niin hän ei ole ekalla viikolla koko ”koulupäivää” (klo 8.30-13), vaan haen hänet kotiin klo 12 ennen lounasta. Saapa nyt nähdä miten tässä käy?

Ihanaa viikonlopun jatkoa ja nähdään myös instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *