Hae
Arjen suklaasuukkoja

Miksi lakitutkinto, jos haluan elää luksusrouvana aavikolla?

Yleensä annan vaan olla, jos saan instagramissa tai somessa muutenkin outoja kysymyksiä. Tai suoraan sanoen sellaisia, joissa ilkeästi vihjataan jotain minusta henkilönä tuntematta minua lainkaan. Otsikon kysymys kuitenkin jäi kummittelemaan mieleeni, koska tämän suuntaisia kysymyksiä ja kommentteja on tullut aivan liikaa. Osassa kommenteissa on jopa menty niin pitkälle, että on todettu elämäni pyörivän vain minun itseni ympärillä muista välittämättä. Siis mitä, sillä perheen ja äitiyden ympärillä elämäni pyörii hyvin pitkälti ja muutto Dubaihin on nimenomaan seurausta tästä.

Mikä ihme tässä Dubaissa on, että heti oletetaan naisen olevan joku luksus-ökyelämää tavoitteleva kotirouva-pyrkyri, mikäli perhe tänne sattuu muuttamaan. Minun kokemukset on ainakin jotain ihan muuta. Olen tavannut ja saanut tutustua Dubaissa aivan ihaniin, tavallisiin ja järkeviin ihmisiin, jotka ovat kaukana edellä mainitusta.

Mitä tuohon kysymykseen tulee, niin kysyjältä on tainnut mennä totaalisesti ohi, että olen täällä opintovapaalla hankkimassa ammattiini lisäpätevyyttä. Opiskelen siis Suomeen avoimeen yliopistoon kauppatieteiden aineopintojen kokonaisuutta. Tällä hetkellä tilanne on näin, mutta koskaanhan tulevaisuudesta ei voi varmasti sanoa mitä tapahtuu, eikä edes pidä voida. Sillä olisihan elämä aika tylsää, jos kaiken ennalta tietäisimme.

Totta on, että tietyt asiat Dubain arjessa olisivat Suomessa luksusta, mutta täällä ne eivät ole. On tuiki tavallista, että ruokaa ja oikeastaan kaikkea tilataan kotiin sekä taloyhtiöissä on uima-altaat ja kuntosalit asukkaille. Vähän sama juttu, jos joku ihmettelisi Suomessa häkkivaraston tai pyöräkellarin olemassaoloa. Mainittakoon, että täällä taas sellaista luksusta ei ole, vaan Lucan pyörä on kotimme eteisessä ja matkalaukut on ahdettu samaan kaappiin pyykinpesukoneen kanssa.

Ainut luksus, jonka oikeasti allekirjoitan Suomeen verrattuna on täysin ilmaista. Nimittäin ihana auringonpaiste, lämpö ja sosiaaliset ihmiset, joilta saa hyviä vinkkejä uuden arjen keskellä. Kaikki muu on suhteellista sekä riippuu täysin jokaisen omista lähtökohdista ja näkemyksistä.

Ihanaa uutta viikkoa ja nähdään myös instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *