Hae
Arjen suklaasuukkoja

Miten Luca on kotiutunut Dubaihin?

Tätä minulta kysyttiin instagramissa ja tajusin, etten ole tästä aiheesta oikeastaan suoraan kertonutkaan. On tainnut jäädä Fiona-koiramme kuulumisten jalkoihin, koska Fiona on ollut se, kenen viihtymistä ja olemista sekä matkaa tänne jännitin todella paljon, enkä pelkästään aiheetta. Dubai ei vaan ole varsinainen ”koiramaa”, vaikka nyt meillä Fionan kanssa hyvin sujuukin alun totuttelun jälkeen.

Toisaalta olen ehkä Lucan Dubaissa viihtymistä pitänyt alusta asti aivan itsestään selvyytenä. Lapsethan rakastaa lämpöä, aurinkoa, uima-altaassa polskimista ja rannan hiekkaleikkejä sekä kaiken uuden ja hauskan ihmettelyä. Luca on siis todellakin viihtynyt täällä todella hyvin ja aivan alusta asti. Kun seuraana on vielä tuohon kaikkeen edellä mainittuun ja paljon muuhun oma äiti, niin resepti on hänelle täydellinen.

Luca myös lisäilee enkkua suomen kielen sekaan jo innoissaan. Katsellaan enkun kielisiä lastenohjelmia jonkin verran ja niistä hän oppii koko ajan uusia sanoja. Kyselee myös innokkaasti minulta paljon mikä mikin on enkuksi. Samalla saan omaa sanavarastoa kartutettua, koska itse myös haluan englannin kieltä oppia lisää.

Ehkä aivan ensimmäisellä viikolla aivan väsyneenä poika itkeskeli muutaman kerran ja kaipasi Suomea. Siis juuri ennen nukahtamista myöhään illalla todella väsyneenä. Hän kuitenkin aina tyytyi siihen, että siellä käymme ja videopuheluilla pidetään perheisiin yhteyttä. Toisaalta uskon, että jos täältä nyt Suomeen äkisti lähtisimme takaisin, niin hän jäisi kaipaamaan paljon Dubaita. Niin paljon poika täällä nimittäin tykkää olla.

Toinen juttu onkin sitten päiväkodin aloitus täällä tai oikeastaan esikoulu nimellä se taitaa kulkea Lucan ikäisille. Se on varmasti jännä juttu ja vaatii meiltä harjoittelua loppuvuonna, jotta se juttu saadaan toimimaan. Vaikka Luca ymmärtää ja on tottunut enkun kieleen, niin silti täysin ei-kotikielisessä ympäristössä oleminen ja leikkiminen tulee häntä jännittämään. Mutta se on sitten eri tarina se, kunhan sinne asti joskus päästään.

Nyt siis mennään täällä vielä aika lomatunnelmissa, mitä nyt minä etäopintoja suoritan välillä. Ihanaa viikonlopun aloitusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *