Hae
Arjen suklaasuukkoja

Hyvän mielen kuulumiset Dubaista

Koska edellisen koira-aiheisen postauksen jälkeen sain niin paljon viestejä, joissa kyseltiin joko maitojuna Suomeen on tilattu, kun asiat ei menekään mielen mukaan, niin pakko hieman selventää asioita. Eli Hei, kyllä me täällä Dubaissa viihdytään, ei tarvitse huolehtia!

Vaikka joskus tulee joku negatiivinen kokemus tai tunne, niin ei siihen tilaan kannata jäädä vellomaan, vaan käsitellä asia ja sitten kääntää se voitoksi. Nähdä positiiviset asiat, keskittyä niihin ja ennen kaikkea jatkaa eteenpäin ja antaa olla. Myös näistä hetkistä haluan kuitenkin täällä kertoa, koska ne kuuluu osaksi elämää.

Turvamiehiä ovella ei ole enää näkynyt, muutto omaan kotiin lähenee päivä päivältä ja alakerran libanonilainen ravintola toivotti meidät tervetulleeksi Fionan kanssa syömään. Terassille ulkopöytään, aivan kuten Suomessakin olemme tottuneet. Ei täällä siis niin totaalisen jyrkkiä koirien suhteen olla ja naapurin hymy Fionalle aamulla lämmitti mieltä.

Muuten olemme kierrelleet kaupunkia, toki uineet taloyhtiön altaalla ja hoitanut muuttoon liittyviä asioita, joita riittää. Niin ihanaa siis päästä omaan kotiin kohta ja laittaa paikat aivan kuten haluaa. Hotellihuone alkaakin täyttyä jo erilaisista kasseista sisältäen kaikkea kivaa ja tarpeellista uuteen kotiin.

Kävimme myös Lucan kanssa OliOlissa, joka on lasten leikkimuseo. Ei sellaista paikkaa vaan Suomessa ole. On erilaisia huoneita ja eri aktiviteetteja mielen määrin. Vesileikkihuone, ilmahuone, kiipeilyhuone ja piirustushuone, jossa omat kuvat skannataan akvaarioon ja autoradalle sekä ynnä muuta kivaa.

Minä olen saanut rutiineista kiinni kuntoilun suhteen ja taas ollaan ruodussa sen asian kanssa. Täällä taloyhtiöllä on asukkaiden käytössä uima-allasalueen lisäksi kuntosali, joka on täysin normaalia Dubaissa. Ei siis ylellistä, vaan aivan arkipäiväinen asia, joka helpottaa kummasti elämän rutiineja. Samoin kauppatieteiden verkko-opinnot sujuvat mukavasti.

Kaikki siis hyvin täällä ja hyvällä mielellä katselen sekä kuulostelen tulevaa. Nähdään myös instagramissa ja ihanaa viikonlopun jatkoa!

4 kommenttia

 1. Elluhoo kirjoitti:

  Kivalta näyttää! Onko Luca menossa tarhaan/kerhoon? Vai mistä hänelle kavereita Dubaissa? Jäikö hän kaipaamaan Suomi-ystäviään?

 2. suvimaarit kirjoitti:

  Ilman muuta Luca pääsee päiväkotiin, kun minun ja Lucan viisumit on selvät. Tuttuja, joilla lapsia myös, meillä oli jo valmiiksi, joten leikkitreffejä on pidetty. Samoin odotamme Dubain-Suomi -koulun alkua, josta saamme molemmat uusia kavereita.
  Täällä on ollut niin paljon kaikkea uutta nähtävää ja koettavaa, ettei Suomi-ikävää ole ehtinyt vielä tulemaan, mutta Suomeen päin soitamme videopuheluita ja vaihdamme kuulumiset sitä kautta 😊

 3. Tintti kirjoitti:

  Kannattaa laittaa suoraan kouluun, sinne kyllä pääsee ilman viisumiakin kunhan hakuprosessi on käynnissä. Kouluvuosi itseasiassa alkoi täällä jo, joten kannattaa toimia nopsaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *