Hae
Arjen suklaasuukkoja

Ensi-ihastusta ja kummastelua Dubaissa

Me ollaan oltu nyt täällä Dubaissa tasan viikko. Vieläkin on epätodellinen olo, vähän kuin olisin pitkällä lomalla, mutta sitten kuitenkaan en olekaan. Arkea pyöritän Luca-pojan kanssa, kun mies on töissä, totuttelen yhä päivän kuumimpiin hetkiin ja nautin vielä kuherruskuukaudesta Dubain kanssa. Siitä tunteesta, että ei ole kiire nähdä ja kokea kaikkea heti, koska Suomeen ei tarvitse kohta jo palata.

Paljon täällä on ihanaa, mutta Dubain suhtautumista koiriin en ymmärrä. Lemmikit on maahan tervetulleita, mutta moniin paikkoihin onkin pääsy kielletty. Metrot, metroasemat, useimmat rannat ja jopa yleiset taksit on koiravapaata aluetta. Samoin Marinan alue, jossa meidän hotelli sijaitsee, on osittain koirilta kiellettyä aluetta. Tästä johtuen kannan välillä meidän Fionaa pitkin rantakatua, koska uhkana olisi muuten sakkoa. Olen niin tottunut, että koiran kanssa pääsee liikkumaan vapaasti, niin siksi tätä oudoksun. Mutta kai tähänkin tottuu, aivan kuten kaikkeen muuhunkin ja täytyy vaihtaa asuminen toiselle alueelle.

Päivän kuumimpina hetkinä käymme Lucan kanssa uima-allasalueella, jossa on muun muassa katettu ja jäähdytetty lasten allas. Se, että uimaan ja vesileikkeihin pääsee vapaasti ja helposti joka päivä on super ihanaa, jota osaa arvostaa. Muutenkin aurinkoa ja lämpöä riittää, josta nautin suuresti.

Kun hotellielämää on takana viikon verran, niin oma asunto ja oikea koti alkaa olla haaveissa ja etsinnässä. Tästä lisää sitten, kun asia konkretisoituu. Pidän kyllä sinällään hotelleista, mutta pienen lapsen ja koiran kanssa oma asunto olisi vain niin paljon helpompi juttu. Varsinkin kun yllätyksenä tuli, että hotelli ei olekaan ehkä lemmikkiystävällinen, koska hissistä ja käytävältä löytyy koirien kieltomerkit. Hotellia mainostetaan koiraystävällisenä netissä, josta tämän löysimme, joten täällä aiomme silti olla oman asunnon löytymiseen saakka.

Muuten aikaa kuluu vielä paljon asioiden opetteluun ja selvittelyyn. Onneksi täällä on tuttuja valmiina ja he ovat opastaneet tarvittaessa, joten kaikkea ei ole tarvinnut itse yrittää löytää. Olen jopa ehtinyt muiden Suomi-äitien kanssa jo tanssitunnille ja olen ilmoittanut Lucan kohta alkavaan Dubain Suomi-koulun muskariin ja opetusryhmiin, joten kivaa puuhaa on luvassa.

Ihanaa viikon jatkoa ja nähdään myös instagramissa

4 kommenttia

 1. Tyylimurun Tiina kirjoitti:

  Teilläpä on ollut jännät viime ajat, onnea uusista tuulista! Varmaan aika huojentavaa nyt, kun muutto on tehty. Eli olette siellä. Sopiva koti löytyy varmasti – onnea etsintään! Mielenkiinnolla seikkailuanne seuraten ja onpa hienoa, että tuttuja siellä entuudestaan. Helpottaa varmasti montaa käytännön asian hoitamista, puhumattakaan illanistujaisista. 😉

 2. Rapu kirjoitti:

  Heippa! Toivottavasti viihdytte Dubaissa 😊!

  Olen kerran pidemmän reissun siellä viettänyt, ja jotenkin häiritsi pinnan alla oleva suhtautuminen länsimaisiin naisiin. Mieheni kanssa liikkuessa kaikki sujui aina hyvin, mutta yksin taksilla liikkuessa sain toisinaan osakseni avointa halveksuntaa. Ja ei, en ollut yöllä liikkeellä paljastavassa asussa vaan ihan aamupäivällä normaaleissa vaatteissa.

  Myös illallisella (otaksumani mukaan) paikallinen herraseurue vaihtoi pöytää, kun menimme ystävättäreni kanssa ilmeisesti liian lähelle heidän pöytäänsä.

  Länsimaalaiset pitivät toki kivasti yhtä, mutta itselleni tuli varsin epätoivottu olo kyseisessä maassa.

  • suvimaarit kirjoitti:

   Hei, onpa ikävän kuuloisia kokemuksia. Toivottavasti en ala vastaaviin törmäämään, kun täällä pidemmän ajan nyt olemme. Toki olen koko ajan liikkunut jo aiemmin lomilla lapsen kanssa kaksin, mutta vain hyvää kohtelua olen saanut. Ainut ikävä kohtelu täällä liittyy perheemme koiraan, joka todellakin on ei-toivottu Dubaissa 😐

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *