Hae
Arjen suklaasuukkoja

Dubaihin lähtö alkoi pahoilla ongelmilla

Me ollaan nyt Dubaissa kolmatta päivää ja onhan tämä ihana paikka, josta tykätään paljon. Kuuma, mutta silti ihana ja koko ajan mennään paikallista talvea kohti, joten lämpötilat alkaa olla suomalaisille ns. normaaleja.

Mutta se seikka, että täällä ollaan koko porukka ei käynyt niin helposti kuin olin etukäteen ajatellut ja toivonut. Minähän jännitin Fionan lennättämistä tänne Suomesta todella paljon ja sitä, että kaikki muodolliset paperit olisi varmasti kunnossa. No, Fionaa jättäessä Travelcargon huomaan kentällä paperit käytiin läpi ja kaikki oli kunnossa, joka oli iso helpotus.

Sitten me kentälle lähtöselvitykseen laukkujen kanssa ja läpikäymään koronaan liittyviä tarkastuksia. PCR-testi katsottiin, passit ja muut tavanomaiset jutut. Lucalle toivotettiin ihanaa reissua hymyillen, saimme maihinnousukortit ja kohti turvatarkastuksen perheporttia. Tuli tunne, että hei me lähdetään oikeasti ja kyllä tämä taisi onnistua.

Mutta sitten alkoi ongelmat. Kun jonotimme perheportilla, niin lähtöselvityksen virkailija juoksi meidän luokse ja sanoi, että koska meiltä puuttuu paluulennot, niin hän ei olisi saanut päästää meitä eteenpäin. Dubai oli tiukentanut viisumivaatimuksia koronasta johtuen ja vaatii tällä hetkellä turistiviisumilla tulevilta valmiiksi ostetun paluulennon. Aika oli siinä vaiheessa tiukalla koneen lähtöön, koska Fionan papereissa kesti niin kauan. Kerroin, että koiramme matkustaa Dubaihin Saksan kautta, joten lennolle on päästävä.

Ei kun takaisin lähtöselvitykseen, jossa meillä oli kymmenen minuuttia aikaa ostaa paluulennot, jos koneeseen halusimme, koska koko lento sulkeutuisi tuolloin. Äkkiä siis Ebookers auki ja summassa ekat lennot Dubaista Suomeen, jotka oli järkevän hintaiset. Virkailija tarkasti, että meillä oli paluulennot ja saimme luvan juosta takaisin perheportille. Loppumatka koneen lähtöportille meni muutenkin juosten, koska aikaa oli niin vähän.

Koneeseen ehdittiin ja pääsimme paikoille istumaan. Seuraava ongelma ilmenikin sitten, kun minun puhelin soi ja Travelcargon virkailija soitti. Asia oli, että Fionan papereiden kopioista puuttui eläinlääkärin lausunto. Sellainen, jonka saimme lähtöaamuna tehdyssä vientitarkastuksessa.

Kerroin, että sen varmasti annoin, kun Fionan luovutin. Se löytyi onneksi kuoresta, jossa oli alkuperäiset todistukset. Travelcargon virkailija, joka otti Fionan vastaan oli vain unohtanut kopioida sen. Onneksi sain tästä kuittauksen, koska puhelimen soidessa koneen nousuun enää oli vartti ja olin juuri laittamassa puhelinta lentotilaan.

Täällä siis ollaan ja kaikki voimme hyvin. Fionan lennot on mennyt hienosti ja hän voi hyvin. Nukkuu ja ruoka maistuu sekä ollaan onnellisia, kun olemme täällä nyt kaikki yhdessä. Loppu hyvin ja tästähän tämä vasta nyt alkaa!

Nähdään myös instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *