Hae
Arjen suklaasuukkoja

Koiran vienti Dubaihin jännittää

Tämä on lievästi sanoen minulle jännittävä juttu, mutta koska Fiona on osa perhettä ja niin leimautunut minuun, niin hän lähtee tottakai mukaan! Mikään muu ei ole vaihtoehto edes ja Fionan matka lentäen taitaakin olla minulle se haasteellisin asia tällä hetkellä.

Fiona lentää samana päivänä kuin me muukin perhe, mutta eri lennolla ja Saksan kautta sekä eri lentoyhtiöllä. Matka Dubaihin tehdään cargona, mikä mietitytti minua paljon. Otinkin asiasta selvää, kysyin kokemuksia, googlasin ja pyysin Travelcargolta selvityksiä mitä tähän koiran business-matkaan kuuluu.

Juju on nimittäin siinä, että koska suoria lentoja ei ole saatavilla koronan takia, niin välilasku tarkoittaa koiralle pakollista yön yli kestävää levähdystä Ranskassa. Fiona viettää lepohetken lentokentän lemmikkihotellissa isossa omassa huoneessa ja siellä on koko ajan läsnä eläinlääkäri sekä koulutettu muu henkilökunta.

Olen äitinä sellainen, että huolehtisin itse mielelläni aivan kaikki Lucan asiat, jos vain se olisi mahdollista. Tämä sama pätee Fionaan eli oma hoito on se paras hoito. Mutta nyt pitää vain luottaa muiden ammattitaitoon ja siihen, että muidenkin suomalaisten perheiden koirien lentomatkat on sujunut hyvin. Mitään pahaa tai huonoa en ole kuullut, joten luotettava vain on.

Fionan pelkkä meno lento maksoi 3000 euroa, joten kai sillä rahalla hyvän hoidon eläin saa. Toki siihen kuului tuontiluvan hankkiminen, tullit ja määränpääpalvelu. Minulle jäi vielä omistajana madotus, rokotukset ja kunnallisella eläinlääkärillä tehtävä vientitarkastus sekä muutenkin vastuu papereiden kunnossaolosta. Lisäksi pakettiin kuuluu siis eläinlääkärin tulotarkastus Dubain kentällä ja määränpääpalvelu eli saamme Fionan Dubaissa kotiovelle asti.

Aikamoinen reissu ja kokemus on koirallemme luvassa. On vain luotettava, että kaikki menee hyvin ja lohduttaudun sillä, että lentomatkan jälkeen Fiona pääsee heti kotiin, koska emiraateissa ei ole koirille karanteenia, kunhan kaikki vain on muuten kunnossa. Osa maista karsiutui pois juuri siksi, että niissä olisi monen viikon tai jopa kuukauden karanteeni ulkomailta tuotaville koirille. Koko perhe kun lähdetään, niin asiat täytyy olla hyvin meille kaikille.

Muuttovalmisteluiden keskeltä tätä siis kirjoittelen, nähdään myös instagramissa ja ihanaa tulevaa viikkoa!

2 kommenttia

  1. Marjatta kirjoitti:

    Hei,

    kiinnostava blogi sinulla:) Minkärotuinen koiranne on?

    • suvimaarit kirjoitti:

      Hei Marjatta, kiitos ja terveiset Dubaista! Meidän Fiona tyttönen on 10-vuotias kleinspitz eli kääpiöpystykorvaa edustaa ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *