Hae
Arjen suklaasuukkoja

Koti on perheessä, eikä seinissä

Mille tuntui luopua rakkaasta kotitalosta Espoossa Dubaihin muuton takia? Tämän kysymyksen sain instagramissa lukijalta. Tai onhan näitä kysymyksiä perheemme muuttoon liittyen tullut, mutta tämä jäi pyörimään mieleeni.

Täysin ymmärrettävä kysymys, koska olenhan kertonut, että saneerasimme vanhaa taloamme lähes vuoden uusien kaiken paitsi ulkorakenteet. Suunnittelin silloin itse kaikki huoneet ja niiden sisustuksen. Kaikista rakkain huone oli ehdottomasti leikkihuone, jonka täydellä rakkaudella Lucalle suunnittelin. Raskaana ollessani käytin tuntikausia siihen, että selasin tapettikuvastoja ja mallailin koristetyynyjen sävyjä hakien juuri sitä oikeanlaista tunnelmaa.

Kyllähän vanhaan taloomme littyy paljon rakkaita muistoja ja juuri Lucan syntymän jälkeen niitä alkoikin muodostua oikein urakalla. Muistot on kuitenkin jännä juttu, että ne ei häviä minnekään talon myynnin myötä. Muistot säilyvät mielessä ja valokuvissa. Muistoja myös syntyy koko ajan uusia, eivät ne katoava luonnonvara ole.

Uskon myös, että muistot eivät syntyneet talon seinistä, vaan perheestä itsestään. Minulle rakkaimmista ihmisistä ja he kulkevat mukanani uuteen Dubain kotiimme, kunhan vain sellaisen syksyllä saamme. Tottakai sinne tulee myös meille rakkaimmat esineet, kuten matkoilta tuodut patsaat, pojan päiväkodin askartelut ja lahjaesineet sekä valokuvat.

Koti on aina ollut minulle yhtä kuin perhe, enkä ole kovinkaan materiaan kiintyvä. Tavara on loppupeleissä kuitenkin vain tavaraa ja innolla odotan uuden kodin sisustamista ja sitä, että perheemme pääsee luomaan siellä taas uusia ja erilaisia muistoja. Vanhaan ei tarvitse, eikä kannata haikailla, sillä kaikki oikeasti tärkeä kulkee mukana ja rakas perhe pysyy kodin vaihdosta huolimatta ympärillä.

Vastaus esitettyyn kysymykseen on siis, että alkuun tuli haikeus, joka väistyi pian kasvavan innostuksen tieltä. Näin asioiden kuuluu mennä ja muistot kestävät muutoksien läpi.

Ihanaa uutta viikkoa ja alkusyksyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *