Hae
Arjen suklaasuukkoja

Dubai lähenee – Matkavalmisteluja

Niin paljon on vielä asioita tekemättä, mutta onneksi paljon on jo tehty. Ymmärsin kyllä, että perheen muutto maasta toiseen ei ole aivan yksinkertainen asia, mutta että näinkin työlästä asia on käytännössä toteuttaa.

Joo, myönnettävä on, että osittain voin syyttää vain itseäni, koska olen näköjään haalinut tavaraa liikaa. Nyt tämä tavaramäärä täytyy käydä huolella läpi ja pohdittava mitä sille kaikelle tekee. Homma menee nimittäin niin, että jokaisen tavaran mikä Dubain laatikoihin menee täytyy olla oikeasti tarvetavaraa. Lähettäminen ei ole halpaa, joten mitä tahansa ei kannata lähetyksiin laittaa. Lucan leluja taitaa tulla jo pari laatikkoa. Ne vaan on lapselle niin rakkaita, että ilman muuta lelut mukaan lähtevät.

Paljon olen silti myös karsinut ja laittanut kierrätykseen. Jo ennen kuin laitoimme talon Espoossa myyntiin, niin kävin kaikki kaapit läpi. Mutta silti minusta tuntuu, että hukumme edelleen tavaraan. Ja tätä tavaraa on nyt sitten kulkeutunut sinne sun tänne ympäri Suomea. Osa on mummolassa, jossa olemme kesää viettäneet ja osa on varastossa Espoossa alustavasti lajiteltuna laatikoihin, jotka jäävät Suomeen ja laatikoihin, jotka lähtevät mukaan.

Kun tämä tavarasavotta valmistuu, niin sitten täytyy tai oikeastaan pääsee tutustumaan kunnolla Dubain asuntomarkkinoihin. Koronan vuoksi emme ole käyneet paikan päällä hankkimassa asuntoa valmiiksi, joten siksi menemme aluksi Marinaan huoneistohotelliin. Siitä sitten käymme asuntonäytöissä ja toivottavasti löydämme piankin mieleisen vuokrakodin. Marina on minulle ennestään tosi tuttu alue ja siellä varmasti viihdytään.

Viisumiasiat etenee myös ja sitä varten olen hankkinut Suomesta valmiiksi asiakirjoja ja pojan tietoja päiväkotia varten. Se päiväkoti onkin jännä juttu ja kun alkuun pääsemme, niin kerron siitä sitten varmasti lisää. Minun resident-viisumi vaatii kuitenkin esimerkiksi terveystarkastuksen Dubaissa, joten aluksi olen turistiviisumilla siitä syystä.

Lennot Suomesta Dubaihin on varattuna 1.9 Dohan kautta. Jotta lennoille pääsee, niin edellytyksenä on negatiivinen koronatodistus. Huonolla tuurilla lähtömme viivästyy, jos koronaan sairastuisi, mutta toivottavasti kaikki pysyisi terveenä, eikä korona suunnitelmia pääse sotkemaan. Se olisi niin ärsyttävää, kun tätä lähtöä on niin suunniteltu ja odotettu.

Ensi viikko on viimeinen työviikko ja sitten alkaa loma. Sitten pääsen kunnolla paneutumaan viimeisiin järjesteltäviin asioihin ja eiköhän se tästä. Muistaa vain hengittää syvään ja rauhallisesti, niin kyllä kaikki järjestyy. Ainahan ne järjestyy, tavalla tai toisella.

Kaunista viikonloppua, nähdään myös instagramissa ja nautitaan ihanasta loppukesästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *