Hae
Arjen suklaasuukkoja

Muutto Dubaihin – Espoon koti myyty

Kohta on aika hengähtää ja aika hypätä Suomen oravanpyörästä hetkeksi pois. Tai no hengähtäminen taitaa olla tällä hetkellä hieman suhteellista, koska aikamoisen säädön keskellä tässä olemme eläneet jo juhannuksesta saakka. Aina siitä asti, kun asuntokaupan jälkeen luovutimme uusille omistajille Espoon talomme ja minä sekä Luca muutimme Fionan kanssa maalle mummolaan odottamaan Dubaihin lähtöä.

Espoon kotimme myynti ja Dubaihin lähtö onkin ollut alkusysäys siihen, että olemme viettäneet poikkeuksellisen pitkiä ajanjaksoja maalla tänä kesänä. Pohdimme myös, että olisimme vuokranneet Helsingistä kesäksi jonkin tilapäiskodin, mutta koska mummolassa olemme joka tapauksessa kesällä todella paljon, niin ei muutama lisäviikko enää kokonaisuutta haittaa. Muutenkin oli kiva juttu, että Luca sai muuttaa vanhasta kodista tuttuun ja turvalliseen mummmolaan, eikä vain vieraaseen asuntoon. Näitä seikkailuja ja mullistuksia elämäämme kun on nyt muutenkin pian tulossa.

Olemme jo pidemmän aikaa haaveilleet, että haluaisimme olla jonkun pidemmän ajanjakson poissa Suomesta (muutenkin kuin vain lomamatkalla) ja nyt perheemme kokonaistilanne alkoi näyttämään sille, että aika olisi vihdoinkin oikea. Pojan kouluikään on vielä muutama vuosi aikaa ja itselleni järjestyi aikuiskoulutukseen pohjautuva opintovapaa työelämästä. Aikomuksena meillä on lähteä Suomesta heti alkusyksystä, lennot ja ensihotelli onkin jo varattu. Ainahan korona voi muutoksia tuoda tehtyihin suunnitelmiin, mutta toivotaan, että nykyiset suunnitelmat pitävät.

Olen saanut paljon kyselyitä siitä, että miksi lähdemme, kun elämämme on täysin kunnossa Suomessa, ja kauanko aiomme olla Dubaissa. Vastaus on oikeastaan, että miksipä sitä ei lähtisi, kun mahdollisuus on lähteä ja saada uusia elämyksiä sekä kokemuksia yhdessä perheenä maailmalla. Siihen kauanko Dubaissa aiomme olla, niin vastausta ei minulla ole ja hyvä niin. Ehkä vain kuukausia, ehkäpä vuoden tai ehkäpä vielä pidemmän aikaa. Niin pitkään olemme Dubaissa, kuin vain viihdymme ja koti-ikävä Suomeen ei kasva liian suureksi. Voihan olla, että sitä ikävää ei tulekaan, kun perheemme kuitenkin yhdessä tiiminä lähtee. Toki isovanhempia ja muita sukulaisia varmasti ikävä tulee, mutta onneksi videopuhelut on keksitty.

Nyt on sitten elämä ollut pahvilaatikoissa varastossa ja matkalaukuissa mummolan sohvalla jo hyvän aikaa. Odottamassa sitä uutta, joka suunnitelmien mukaisesti kohta alkaisi. Tunteet ja mieli hieman jo myllertävät ja olo on edelleen myös ajoittain epätodellinen. Uskon lähdön varmaankin todeksi vasta sitten, kun Helsinki-Vantaan -lentokentällä olemme, kävelemme Dubain koneeseen sisälle ja matka uutta kohti alkaa.

Tällaisia kuulumisia tällä kertaa, nähdään instagramissa ja toivottavasti saamme vielä Suomessakin nauttia auringon lämmöstä.

4 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  Vau, rohkeaa!

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  • suvimaarit kirjoitti:

   Kiitos, toivottavasti kaikki menee niin kuin on suunniteltu! Onhan se jännä lähteä 😊

 2. Riina/Sarkasmia ja shampanjaa kirjoitti:

  Hei!

  Rohkea veto! Olen itsekin haaveillut pidemmästä pätkästä Espanjassa etätöissä perheen kanssa ennen lapsen esikoulua. Koronakriisi vähän vesitti näitä suunnitelmia, mutta uskon sen vielä toteutuvan.

  Saanko kysyä, miksi juuri Dubai? En halua tungetella, mutta itse en menisi sinne, ellei olisi esimerkiksi töiden takia ehdottoman pakollista. Dubaissa ihmisoikeudet eivät toteudu lähimainkaan; esimerkiksi naisten sekä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asema on surkea. Lisäksi Dubai ei ole millään muotoa ilmastoystävällinen kaupunki. Paikka edustaa pitkälti ”kerskakulutusta” eli hyvin kestämätöntä elämäntapaa ja ylipäätään Arabiemiraateilla on verrattain korkea hiilijalanjälki. Lisäksi kaupungin edustalle rakennetut saaret ovat vahingoittaneet koralleja merkittävästi.

  Otin tässä postauksessa itse kantaa Dubain tilanteeseen: https://sarkasmiajashampanjaa.vaikuttajamedia.fi/2021/07/12/dubai-kuvottavaa-okyilya-ihmisoikeuksien-ja-ympariston-kustannuksella/

  • suvimaarit kirjoitti:

   Minä uskon, että jokainen voi omilla valinnoilla elää omia arvoja kunnioittavaa elämää paikasta tai ympäristöstä riippumatta ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *