Hae
Arjen suklaasuukkoja

Kipinä syttyi maalaiselämään!

Voisinko asua maalla? Siis ihan oikealla maaseudulla viljapeltojen ja järvien sekä metsien keskellä? Tätä olen hieman jopa yllättäen pohtinut, kun olen lähes koko kesän maalla viettänyt.

Minä en ole varmaankaan ikinä ennen viettänyt näin paljoa aikaa maaseudulla yhtäjaksoisesti kuin tänä kesänä. Alkuun hieman mietitytti ja tarkoitus olikin olla myös muualla, mutta onhan täällä maalla mukavaa ja kesä on mennyt todella nopeasti. Pakko se on myöntää, vaikka olenkin aiemmin vannonut kaupunkilaiselämän nimeen, ehkäpä palveluiden saannin takia. Tai näin olen asiaa itselleni perustellut. Nyt kun olen viettänyt kesää parin tuhannen asukkaan Reisjärvellä, niin olen huomannut, että onhan täällä maallakin peruspalvelut ja paljon siihen päälle.

Kylällä on Kartanohotelli viehättävässä järvimiljöössä kesäteattereineen, keskustassa hurmaava myymälä-kahvio, josta muuten saa päivittäin vaihtuvia itse leivottuja leivonnaisia, ja lisäksi löytyy kampaamot, hierojat ja kauneushoitolat, joita olen tottunut käyttämään, ruokamarkettien ynnä muiden peruspalveluiden lisäksi. Kaikki tarvittava siis löytyy omalta kylältä, enkä ole mitään puutetta kokenut, eikä muuten Lucakaan. Varsinkin kun läheltä löytyy vielä leirintäalue, jonka leikkimaahan pääsee telmimään jäätelön syönnin ohella.

Tämän kesän perusteella voisin hyvinkin kuvitella, että esimerkiksi Kirkkonummen tai Sipoon maalaismaisemat olisikin aika kiva juttu. Töiden vuoksi tuskin voisin asua kovin kaukana pääkaupunkiseudulta, mutta onhan sielläkin maalaismaisemaa ja -elämää.

Ajankohtaista maalle kokonaan muuttaminen ei vielä missään nimessä ole, mutta jossain vaiheessa tätä voisi vakavasti harkita, jos tulisi oikea elämäntilanne eteen. On nimittäin aika ihanaa ollut vetää etätyöpäivän jälkeen lenkkitossut jalkaan ja lähteä metsätielle Fionan kanssa kohti venevalkamaa. Fiona saa touhuta ympärillä vapaasti ja haistella luontoa. Maalla nukunkin paremmin, kun hiljaisuus rauhoittaa iltaisin ja mieli on levollinen päivän kuormituksesta.

On siis ollut ihana kesä maalla, joka alkaakin olla kohta lopuillaan. Tulee aika siirtyä uuteen ja jättää vanha taakse. Aikansa kutakin, elämä kuljettaa ja on aika mennä sen mukana.

Ihanaa loppuviikkoa ja nähdään myös instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *