Hae
Arjen suklaasuukkoja

Loma loppumassa ja uusi elämä alkamassa

Tämä kesä on ollut niin ihana ja onneksi niin. Olen nimittäin onnistunut yllättävän hyvin rauhoittumaan Suomen kesän viettoon, ennen kuin pieneksi hetkeksi palaan vielä ”päivätöihin” ennen uuden elämänvaiheen alkua. Tarkalleen ottaen näitä päiviä taitaa loman jälkeen olla jäljellä 13 päivää ja sitten tämä kaikki on tällä erää ohi. Pientä levottomuutta taitaa silti jo olla ilmassa, koska nytkin tätä kirjoittaessani on vasta varhainen aamu mökillä, itse heräsin ilman syytä villiin ajatusten juoksuun ja Luca on vieressäni täydessä unessa.

Loman loppumisen haikeutta on silti ilmassa, kuten aina. Kesä loppuu, ilmat viilenee, eikä omaa perhettä näe enää samalla tavalla tai ainakaan yhteinen aika ei ole samalla tavalla stressitöntä ja kiireetöntä kuten lomalla on. Onhan se kivakin päästä hoitamaan hommat loppuun ja saada vanhat jutut viimeisteltyä ennen uusien aloittamista. Alku puhtaalta pöydältä on vaan parasta.

Mitä uusia juttuja sitten syksyllä tai oikeastaan jo loppukesästä minulla on alkamassa? Opintovapaasta olenkin jo kirjoittanut aiemmin. Se alkaa 1.9 ja jatkuu aina joulukuun 2022 alkuun näillä näkymin. Pääsen aloittamaan kauppatieteiden aikuisopinnot Itä-Suomen avoimessa yliopistossa verkkokouluna. Tätä olen jo valmistellut sekä perehtynyt tulevaan opinto-ohjelmaan. Mielenkiintoisia kursseja on tarjolla, joissa voin hyödyntää jo opiskelemaani oikeustieteiden yliopistotutkintoa.

Muuten kaikki ei olekaan vielä aivan selvää, mutta asiat selviävät koko ajan. Onhan näitä juttuja tullut omassa päässä jo jumpattua hyvän aikaa. Palanen kerrallaan kaikki alkaa valmistua ja koko paketti hahmottuu myös konkreettisesti. Uuden aloittaminen on aina niin kutkuttavan ihanaa ja varsinkin kun sen pääsee tekemään oman perheen kanssa, niin se tuntuu erityisen hyvälle ja myös turvalliselle. Elämä on seikkailua ja näin sen aion myös elää sekä kokea.

Nyt onneksi on vielä muutama lomapäivä jäljellä ennen kuin arki alkaa maanantaina. Vielä ehtii hetken hengähtää mökillä ja kerätä voimia tulevaan, sillä niitä todellakin tullaan tarvitsemaan.

Nähdään instagramissa ja nautitaan loppukesästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *