Hae
Arjen suklaasuukkoja

Haaveile isoja – Uskalla heittäytyä

Tämän postauksen otsikko on sellainen, joka kuvastaa minun ajatusmaailmaa tällä hetkellä todella hyvin. Olen aina ollut syntyjä syviä pohdiskeleva ja sellainen runotyttöyteen taipuvainen haaveilija, mutta heittäytymisen jalon taidon olen oppinut vasta aikuisiällä.

Ja miksi näin? No tottakai siitä syystä, että olen pelännyt epäonnistumista ja tähdännyt aina näennäisesti täydellisyyteen. Onhan virheettömyys myös virhe tai ainakin minulle se sitä on. Nyt olen omaksunut ennemminkin ajatusmaailman, että epäonnistuminen kuuluu aitoon elämään ja kaikki nyt vaan mokaa joskus, eikä siitä tarvitse numeroa tehdä. Mokailu on suotavaakin ja jokainen pienempikin moka kasvattaa ja opettaa uusia asioita itsestä sekä miksi ei myös muista ihmisistä.

Suurien haaveiden ajattelu on helppoa omassa mielessä, mutta unelmien perään heittäytyminen onkin sitten toinen asia. Miten monesti olenkaan kuullut harmittelua siitä, että olisipa joku tehnyt jotain tai edes yrittänyt saavuttaa jotain. Niinpä, yleensä harmittelemme oikeasti niitä asioita ja juttuja, jotka jäi tekemättä tai joita ei edes oikeasti yritetty tehdä.

Minä en halua elää siten, että täytyisi katua yrityksen puutetta. Se olisi vain kamalaa ja kokemusten tuhlausta. Ennemminkin haluan antaa mennä, hypätä suoraan altaan syvään päätyyn ja todeta, että ainakin uskalsin yrittää. Uskalsin tavoitella jotain, mikä sillä hetkellä tuntui tärkeälle. On nimittäin käynyt niinkin, että yrittämisen jälkeisen epäonnistumisen seurauksena on auennut uusia mahdollisuuksia, jotka jälkikäteen ovat osoittautuneet oikeaksi tieksi. Eihän silloin ole edes epäonnistunut, vaan onnistuminen tapahtuu ainoastaan yllättävällä ja ennakoimattomalla tavalla.

Muistetaan siis unelmoida suuria, uskalletaan heittäytyä haaveiden vietäväksi, eikä anneta epäonnnistumisen pelon rajoittaa elämää.

Ihanaa viikon jatkoa, nähdään instagramissa ja nautitaan kesästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *