Hae
Arjen suklaasuukkoja

Liike on lääke – Valitusta selkäkivuista

En muista olenko aiemmin blogissani valittanut, että olen lähes koko ikäni kärsinyt mammuttimaisista niska-hartia -seudun vaivoista. Jos en ole, niin nyt sen teen, sillä tämä kesän kiertolaiselämä sängystä sänkyyn on laukaissut mojovat jumitukset, joihin ei perusvenyttelyt enää auta. Asiaa ei ole myöskään auttanut se, että perusliikunta johon olin tottunut, loppui mökille muuton myötä lähes tyystin.

Jo ennen maalle tuloa, olen joutunut käymään urheiluhieronnassa säännöllisesti murjottavana liikunnan lisäksi. Enkä siis puhu lempeästä spa-hieronnasta, jossa hoitaja sivelee lämpimiä ja tuoksuvia öljyjä iholle. Myönnettävä on, että pidän myös tällaisesta spa-hieronnasta kovasti, mutta selkälihakseni vaativat kunnon otteita, että jumit oikeasti helpottavat.

Nyt selän tilanne on ollut aika kaamea koko kesän. Kalajoella pääsin sentään käymään kerran kunnon hieronnassa ja hieroja suorastaan säikähti missä kunnossa selkäni olikaan. Hän kyseli onko minun vaikea saada hengityksen aikana keuhkot täyteen ilmaa, koska niin jumissa paikat olivat. Siinä niitä sitten pehmiteltiin pitkässä hieronnassa ja olo oli aika höpö sen jälkeen, kun veri lähti kunnolla kiertämään.

Syy miksi niska-hartia -seudun vaivoista kärsin ei ole minulle koskaan kunnolla selvinnyt. Syitä on kerrottu minulle erilaisia ja useita riippuen aina siitä kenen fysioterapeutin luona olen asioinut. Yhden mielestä syy on ässän muotoisessa selkärangan muodossa, toisen mielestä syy on runsas povi ja kolmannen mielestä jumit aiheutuvat stressistä sekä jumeihin taipuvasta kudostyypistä. Ota tästä nyt sitten selvää. Ehkäpä syy löytyy näistä kaikista, mutta yksi on ainakin varmaa. Se, että liikunta ja kunnon yöunet auttaa aina.

Tällä viikolla sain taas asiasta muistutuksen, kun olen päässyt käymään säännöllisesti lenkkipolulla. Jo helpotti ja veri kiertää selässä paremmin. Monella liikunnan aloitus tauon jälkeen johtuu kilojen kertymisestä, mutta minulla motivaation antaa särkevä selkä. Tiedän, että kun pääsen liikkumaan, niin selkävaivat helpottavat. Liike on se paras lääke ja liikunta yhdistettynä mielen rauhaan on toimivin resepti selkävaivojen kurissa pitoon.

Nähdään instagramissa ja ihanaa sunnuntai-iltaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *