Hae
Arjen suklaasuukkoja

Kesä maalla – Miten kolme sukupolvea mahtuu saman katon alle?

Me ollaan oltu Lucan kanssa maalla ukilla ja mummolla jo juhannusviikosta asti. Lisäksi meidän mukana maalle kesäksi muutti tietenkin Fiona-koiramme, joka on aina nauttinut maalaiselämästä, kuten me muutkin. Alun perin ajatus oli, että olisimme olleet myös tyhjillään olevassa ns. talvimummolassa eli lapsuudenkodissani Kiuruvedellä, mutta täällä Pohjanmaalla Reisjärvellä olemme kesää viettäneet, eikä muita suunnitelmia ole.

Minulta on kysytty monta kertaa, että miten tällainen järjestely on toiminut pidempään ja vastaus on, että hyvin. Plussia on paljon enemmän kuin miinuksia, jos sellaisia edes on. Ehkä pienehkö oman ajan puute vaivaa ajottain, mutta se nyt taitaa vaivata muutenkin jokaista pienen lapsen äitiä.

Koronan vuoksi isovanhempien näkeminen Espoosta käsin oli haastavaa ja jäi talvella kovin vähäiseksi. Jouluna näimme, mutta emme sen jälkeen, joten nyt otamme menetettyä aikaa takaisin.

On aika kivaa, kun poika pääsee ukin kanssa kalaan mökin omasta rannasta, saa leikkiä vanhalla metallinpaljastimella aarteenetsintää, laskea liukumäkeä ja viettää tuntikausia hiekkalaatikolla sekä ajella pienellä akkukäyttöisellä traktorilla kahdeksikkoa lipputangon ja pihakeinun ympäri. Illalla Luca antaa hyvän yön halit isovanhemmille ja aamulla herätessään haluaa katsomaan ukkia ja mummoa.

Minulla on nyt kesäloma, mutta ennen lomaa ja loman loppumisen jälkeen, on helppoa paneutua työhommiin mökin vinttihuoneessa ja poika saa leikkiä sen ajan isovanhempien kanssa. Muutenkin olo ja elo on täällä mukavan leppoisaa ja rauhallista, joten muutosta kesän viettoon emme ole kaivanneet. Emmehän toki ole aivan koko aikaa sentään täällä olleet, vaan olemme käväisseet pääkaupunkiseudulla ja viettäneet myös perhelomaa Kalajoen hiekkasärkillä.

Tämä kesän viettotapa on osoittautunut toimivaksi ja tehokkaaksi sekä on mahdollistunut täyden etätyömahdollisuuden ansiosta. Jos korona toi jotain hyvää arkeemme, niin ehdottomasti tämän taidon, että osaamme katsoa laatikon ulkopuolelle ja nähdä muitakin kuin vanhoja tuttuja tapoja elämää viettää.

Terveiset siis maalta, ihanaa helteiden odotusta ja nähdään myös instagramissa

2 kommenttia

  1. Linda kirjoitti:

    Kivan kuuloinen järjestely! Saanko tiedustella, onko puoliso myös etätöissä mukana maalla vai kotona? Mietin vaan, että aika pitkä aika lapselle olla erossa toisesta vanhemmasta.

  2. suvimaarit kirjoitti:

    Hei Linda, tottakai Luca näkee isäänsä myös tässä asumisjärjestelyssä. Ei aivan yhtä paljon kuin aiemmin, mutta erossa isä ja poika eivät missään nimessä toisistaan ole. Ihanaa kesän jatkoa sinulle 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *