Hae
Arjen suklaasuukkoja

Vaalikampanja jäi tyystin kiireen jalkoihin

Asia, joka on vaivannut ja harmittanut mieltä viime viikkoina on se, että kuntavaalien ehdokkuus ja siihen liittyvä kampanja on jäänyt täysin kiireen jalkoihin. Aika ei vain riitä, niin minkäs teet! On varsinaiset palkkatyöt, kodin työt sekä äidin kiireet ja muut arjen touhut, joten tälle tärkeälle asialle ei ole jäänyt lainkaan aikaa.

Olen niin ihaillen seurannut miten ehdokaskollegat antavat vaalityölle 110 prosenttia ja vielä enemmänkin. He valtaavat radanvarsia, kauppakeskuksia ja rantaraitin. Jakavat esitteitä, jututtavat ihmisiä vaalien teemoihin liittyviin asioihin liittyen sekä perustavat someen ehdokassivustoja. Heillä on kampanjapäälliköt ja tuhansien ja taas tuhansien eurojen vaalibudjetit perustuen omiin säästöihin sekä sponsorirahoihin.

Minä puolestani ehdin nippa nappa käydä ehdokaskuvassa ja laittaa tietoni Ylen vaalikoneeseen ilman tarkentavia perusteluita. Ei kovin kummoinen kampanja tai panostus, joten enpä usko vaalituloksenkaan olevan kovin kummoinen.

Tämä ei tarkoita sitä, etten arvostaisi ehdokkuutta tai sitä, että minua ehdolle pyydettiin Espoon Vihreisiin. Tämä asia ei ole muuttunut, eikä se, ettenkö pitäisi valittujen työtä Espoossa todella tärkeänä. Minulla olisi siihen varmasti paljon annettavaa. Mutta jos siihen työhön pääseminen vaatisi tuhansien eurojen oman rahan panostusta tai noin valtavaa työmäärää kampanjoinnin puitteissa, niin enpä tiedä olisinko aivan näin paljon valmis asian eteen tekemään.

Kokemus se on ollut tämäkin ja ehdottomasti positiivinen sellainen. Sekään ei ole muuttunut miksikään ja onhan aina hienoa tutustua uusiin ihmisiin uusien kuvioiden kautta.

Tsemppiä kaikille kollegoille kampanjointiin, muistetaan äänestää ja nähdään myös instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *