Hae
Arjen suklaasuukkoja

VR:n käsittämätön lasten lippujen hinnoittelu

Juuri kun luulin, että olen päässyt valittamasta VR:n oudoista touhuista vauva-ajan jälkeen (en vaan voi ymmärtää miksi palveluvaunuun mahtuu tyyliin kahdet vaunut auki), niin seuraavaksi pääsenkin valittamaan lasten lippujen hinnoittelusta. Niiden hintojen logiikka ei vaan minulle oikein aukea.

VR siis mainostaa, että heillä alle 4-vuotiaat matkustaa ilmaiseksi. Ja näin periaatteessa onkin, mutta kun lippuja meille varasin, niin veloitusvaiheessa hinnaksi sanottiin lähes tuplahinta verrattuna verkkokaupan hintaan. Tätä sitten ihmettelin asiakaspalvelussa ja sain vastaukseksi, että alle 4-vuotiaalta veloitetaan tyhjän paikan maksu, joka on edullisempi kuin 4-vuotiaan lastenlippu. Tätä maksua asiakapalvelija oli veloittamassa minulta automaattisesti, kun kerroin matkustajiksi aikuisen ja 3-vuotiaan lapsen.

Pakko tätä maksua ei kuulemma ole suorittaa, mutta sitten VR myy minun viereisen paikan muille. Siis missä se alle 4-vuotias lapsi sitten ilmaiseksi istuu ja matkustaa? Tähän en saanut vastausta asiakaspalvelusta. Ilmeisesti joko sylissäni tai sitten tarkoitus olisi, että seisomme lapsen kanssa vuorotellen. Ihmettelen myös sitä viereen mahdollisesti tulevaa vierasta matkustajaa, että olisiko hänestä ihastuttavaa matkustaa siten, että vieressä jo isohko lapsi sekä aikuinen ovat aivan vieressä sullottuna yhteen penkkiin.

Ehkä olen ainoa, joka tätä juttua ei aivan ymmärrä, mutta mielestäni VR:n hinnoittelu on harhaanjohtava. Käytännössä heillä alle 4-vuotiaat ei matkusta ilmaiseksi, koska se olisi käytännössä aivan liian vaikeata. Ehkä tämä on joku imago juttu heille, mutta minua lähinnä suututtaa. Aivan suoraan voisivat VR:llä myydä 3-vuotiaiden lasten lippuja, jotka olisi sitten tyhjän paikan maksun suuruisia. Olisi läpinäkyvää hinnoittelua kuluttajille, eikä aiheuttaisi turhaan harmitusta. No liput kuitenkin ostin meille ja junalla siis edelleen ollaan menossa mökille juhannuksen viettoon.

Ihanaa sunnuntai-iltaa ja nähdään myös instagramissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *