Hae
Arjen suklaasuukkoja

Tässä tuore kauppatieteiden aikuisopiskelija

No niin, nytpä se on varmaa. Minä olen kirjoilla Itä-Suomen avoimessa yliopistossa ja olen aivan uunituore aikuisopiskelija. Tämä on jotain sellaista, jota en olisi todellakaan uskonut tekeväni silloin, kun suorastaan kauhun tuskalla väänsin vikoja tenttejä Lapin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa.

Onhan tämä toki aivan eri asia, koska nyt ei ole pakko. Nyt on vain halua kehittyä ja syventää omaa osaamista sekä astua oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Katsoa asioita tutun laatikon ulkopuolelta ja saada sitä kautta tuntua erilaisiin kokemuksiin.

Otsikossa kerronkin jo, että kauppatieteisiin päädyin ja tarkalleen ottaen johtamisen ja markkinoinnin opintokokonaisuuksiin. Täytyy sanoa, että innoissani olen asiasta! En tiedä johtaako tämä aikuisopiskelu tutkintoon asti, mutta saan ainakin lisäpätevyyttä ja harrastuksen kannalta otan asian. Uskon, että näin juttu pysyy kivana, eikä käänny pakkopullan puolelle.

On siis niin hauskaa päästä valitsemaan perus- ja aineopinnoista juuri ne kaikista mielenkiintoisimmat kurssit ja nähdä miten paljon opiskelun tyyli on muuttunut omista opinnoistani. Ainakin on tullut verkkoympäristö, jossa opiskellaan kaikkine verkkotehtävien ja verkkotenttien kera.

Koska en asu siellä missä yliopisto konkreettisesti sijaitsee, niin täysin etänä suoritettavat opinnot olikin minulle ehdoton vaatimus, että hommaan pystyin alkamaan. Näistä opinnoista tuleekin siis jotain muuta kuin mihin oikiksessa totuin. Silloin kahlasin lakikirjoja tuhansia sivuja läpi ja tenttiä edeltävänä yönä en sitten juuri nukkunutkaan, vaan olohuoneen sohvalla silmät väsymyksestä ristissä kertasin säädöksiä pilkun tarkasti.

Sen muistan, että se oli ihana helpotus, kun tenttisalista astuin ulos ja olin onnistunut purkamaan paperille kaiken pänttäämäni tiedon. Siis oikeesti kaikki tenttivastaukset kirjoitettiin silloin paperille. Nyt sekin taitaa olla hieman eri tavalla järjestetty verkko-opintojen muodossa.

Ennen kesää en kuitenkaan konkreettisesti opintoja aloita, vaan vasta syksyllä kaikessa rauhassa ja omassa tahdissa. En halua ottaa stressiä asiasta, vaan tämän täytyy pysyä koko ajan mukavana projektina, josta voin nauttia.

Ihanaa uutta viikkoa ja nähdään instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *