Hae
Arjen suklaasuukkoja

Miksi kaikki ylimääräinen kertyy reisiin?

Onko muilla tätä samaa ärsyttävää ongelmaa? Siis minulla tämä juttu on mennyt näin aina teini-iästä asti. Olen hoikka, ollut aina, (jos nyt ei raskausaikaa lasketa), mutta aina ne muutamat sitkeät ja turhat kilot on kerääntynyt lähes ainoastaan reisien ympärille.

Minulla on ilmeisesti sellainen vartalotyyppi (ilmeisesti naisille ominainen), että näin käy. Rasvaimuunko tässä pitäisi mennä, että asia korjaantuisi. Tiedän, ettei tämä ole maailman ongelmista läheskään suurimpia, mutta jostain syystä asia on vaivannut minua jollain tasolla lähes aina. Etenkin näin keväällä ja kesän kynnyksellä tiedostan asian.

Olen kokeillut kaikkia mahdollisia markkinoilla olevia kikkoja, hoitoja ja menetelmiä. Tutuksi on tullut ainakin Hypoxi ja Velasmooth-laitehoidot sekä spa-hoitoloiden kaikki mahdolliset kiinteyttävät ja nesteenpoistoa sekä aineenvaihduntaa kiihdyttävät hoitomenetelmät. Olen myös yrittänyt täsmäjumpata reisiä, mutta tästähän olikin seurauksena ainoastaan reiden ympärysmitan kasvu lisääntyneen lihasmassan kautta.

Kaikkea mahdollista on siis yritetty ja yritetään edelleen. Täytyy sanoa, että jokainen hoito ja menetelmä on aina auttanut, mutta vain tilapäisesti! Heti kun hoitosarja on loppunut, niin tilanne on alkanut hiljalleen palautua ennalleen. Niin turhauttavaa.

Oikeastaan kaikkea muuta on siis tullut kokeiltua paitsi sitä kirurgista keinoa poistaa kevyen rasvaimun kautta pysyvästi rasvasoluja reisien alueilta. Ehkä asia ei nyt niin paljoa sentään vaivaa, että tällaiseen lähtisin. Olisi silti kiva kuulla, jos jollakin muulla on sama ongelma. Tai ennen kaikkea onko asiaan ratkaisua? Vielä tässä ehtisi ennen juhannusta asialle jotain tehdä, jos siis joku täsmäjippo olisi ratkaisu ongelmaan?

Ihanaa tätä viikkoa, odotellaan uusia helteitä ja nähdään instagramissa!

2 kommenttia

 1. Sinneliina kirjoitti:

  Moikka! Faktahan taitaa olla se, että rasvaa ei voi polttaa paikallisesti esim. vain jaloista (mieleen on jäänyt englanninkielinen lausahdus ”you can’t spot reduce”).

  Haluaisin kuitenkin herätellä pohtimaan, miksi sinua alun alkaenkaan häiritsee ”turhien” kilojen kertyminen reisiin? Voisiko ollakin niin, että nuo kilot ovat ”sitkeässä” siksi, että ne ovat osa kehosi tervettä normaalipainoa (ns. biologinen paino – https://syomishairioliitto.fi/blogi/biologinen-paino)? 🙂

  Olen itse 39-vuotias nainen, myöskin pienen pojan äiti. Olen havahtunut tässä viime vuosina siihen, miten väkivaltaisesti (länsimaisessa) yhteiskunnassa vallalla oleva laihdutuskulttuuri yrittää saada etenkin meitä naisia näkemään itsessämme jatkuvasti riittämättömyyttä ja korjaamista kaipaavia virheitä – ja niin, laihdutettavaa. On tosi surullista, miten me ollaan omaksuttu tällaiset ajatukset ihan normaaleiksi. Erityisesti, kun kyse on sinunkin kohdallasi lopulta hyvin pinnallisesta asiasta (itsekin totesit tiedostavasi, että ongelma ei ole maailman mittakaavassa suuri) eikä esim. suoraan kehon hyvinvointiin/liikuntakykyyn vaikuttavasta ongelmasta.

  Kun laihdutuskulttuurin kaikennielevän vaikutuksen kerran oivaltaa, se tekee olon todella vihaiseksi. Itse olenkin alkanut aktiivisesti taistella sen syöttämiä ajatuksia vastaan – tämä sinulle nyt jättämäni kommentti on myös yksi tapa, jolla haluan yrittää edes pienesti vaikuttaa asiaan ja herätellä muitakin näkemään, miten myrkyllinen ilmapiiri meitä ympäröi. Koen myös, että vanhempina meillä on mahdollisuus katkaista tätä kierrettä, jotta omat lapsemme oppivat toisenlaisen, neutraalimman ja lempeämmän, tavan suhtautua näihin ihmeellisiin kehoihin (sekä omaansa että muiden), jotka meitä läpi elämän kantavat.

  Kaunista kevättä! PS. Tuo Ivana Helsingin mekko on ihana ja sopii sulle upeasti!

  • suvimaarit kirjoitti:

   Kiitos hienosta kommentistasi 🙂
   Tosiaankin annoit paljon mielenkiintoista pohdiskeltavaa ja etenkin tuo näkökulma, että meillä kaikilla on ns. normaali paino on täysin totta, eikä sitä rasvaa voi paikallisesti polttaa. Tai ainakaan pysyvästi, kuten olen apukeinoja käyttäessäni todennut.
   Ihanaa kevättä myös sinulle ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *