Hae
Arjen suklaasuukkoja

Siitepölyallergia hellepäivien kääntöpuolena

Nyt se sitten iski ja pahemman kerran! Lapsen siitepölyallergia, joka on joka keväinen kamala riesa! Kenen muun kotona kärsitään tästä vaivasta? Kaikki keinot ja vinkit olisi erittäin tervetulleita!

Vaikka nämä lämpimämmät ilmat onkin aivan super ihania, joita Luca myös on odottanut kovasti, niin toisena puolena asiassa on kasvava siitepölyn määrä ilmassa. Sen huomaa välittömästi pojan punaisista ja ärtyneistä silmistä sekä kuulee nenän lohduttomana niiskutuksena.

Eilinen ilta oli aivan kamala. Poika vain hieroi hieromistaan kutiavia silmiä ulkona olon jälkeen. Laitoinkin kaikki vaatteet heti pyykkikoppaan, poika lämpimään kylpyyn pesulle ja ennen sitä vielä päivän annos Aerius-allergialääkettä. Noin tunnin päästä olo alkoi helpottamaan ja Luca jaksoi jo leikkiä sekä ruoka alkoi maistua. Mutta oli se surkeata katseltavaa.

Vaikka annoinkin allergialääkkeen ja olo helpotti, niin silti yö oli levoton. Lapsi heräili ja parahteli varmaan noin kymmenen kertaa ja samalla toki herätteli minua. Luulen, että suurin syy oli tukkoinen nenä, joka sitten huononsi unen laatua. Tänään annoinkin lääkkeen jo iltapäivällä, jotta olo ei menisi liian tukalaksi. Ilta kuitenkin ollaan sitten sisällä leikkimässä.

Kaikesta huolimatta me nautitaan saapuneesta kesästä ja huomisesta helatorstaista. Loma on aina loma, vaikka lyhyt olisikin. Nyt nautitaan lämmöstö ja lievennellään allergiaoireita parhaamme mukaan.

Ihanaa loppuviikkoa ja helatorstaita sekä nähdään myös instagramissa!

2 kommenttia

 1. Anu kirjoitti:

  Moikka,
  täällä sama, tiistaina alkoi oireet lapsella (3-v).

  Allergialääke (1-2 x päivässä), nenäsumute (tarvittaessa) ja silmätipat (2-3 kertaa päivässä) auttaa.

  • suvimaarit kirjoitti:

   Täytyy lisätä hoidoksi nuo silmätipat ja nenäsumute! Kaikki keinot on otettava käyttöön! Mutta ihanaa silti, kun säät on lämmennyt 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *