Hae
Arjen suklaasuukkoja

Kotipäivät päiväkodista on sallittuja

Minulla oli todella hyvä keskustelu Lucan ryhmän lastentarhanopettajan kanssa. Juttelimme siitä miten he ammattilaisina suhtautuvat satunnaisiin poissaoloihin päiväkodista. Sellaisiin poissaoloihin, että lapsi olisikin kotona (ilman sairastumista) eli ihan vaan viettäisi kotipäivää ilman erityistä syytä.

Ajattelin, että otan asian päiväkodilla puheeksi, kun Luca niin kovasti on kotipäivää viime aikoina toivonut ja sanonut, ettei halua aina olla päiväkodissa ja ikävöi äitiä. Meillä rytmi on ollut, että hoidossa käydään viitenä päivänä viikossa, mutta lyhennetyllä tuntimäärällä.

Jotenkin arastelin ottaa asiaa puheeksi, kun olen aika paljon kuullut kritiikkiä tällaista toimintaa vastaan. Lähinnä on peloteltu, että se sotkisi lapsen rytmin ja päiväkotiin olisi entistä vaikeampi lähteä kotipäivän jälkeen. Mutta aivan suotta ajattelin näin. Opettajan vastaus oli nimittäin suuri helpotus.

Opettaja vastasi heti, että mitä enemmän pieni lapsi saa olla omassa kodissa omien vanhempiensa kanssa, niin sitä parempi, eikä heillä ole päiväkodilla mitään negatiivista sanottavaa asiaan. Päinvastoin itse asiassa, sillä hän kehotti, että aina kun on mahdollista, niin kannattaa pitää lapsi kotona. Tavallisen lapsen kohdalla ei ole pelkoa rytmin sekoituksesta, ehkä erityislapsen kohdalla, mutta Lucan tuntien tällaisesta ei ole vaaraa.

On tästäkin ehkä erilaisiakin näkökantoja ja kaikki toimivat miten haluavat, mutta itse aion tätä mahdollisuuksien mukaan hyödyntää. Joskus tuntuu, että itsekin ikävöin poikaa, enkä saa viettää hänen kanssaan tarpeeksi aikaa valveilla ollessamme. Eihän tämä nyt tietenkään töistä johtuen yleensäkään sovi, mutta joskus voimme varmasti tällaisen äiti-poika päivän viettää ja pitää yhteistä kivaa kunnolla.

Nyt pääsemme viikonlopun viettoon ja äitienpäivän odotukseen. Itse sain jo super ihanat lahjat pojalta, kun hän päiväkodista tuli kotiin. Kortin, koristellun lasikupin ja muita askarteluja. Niin hellyttäviä ja suloisia!

Ihanaa viikonloppua ja tulevaa äitienpäivää sekä nähdään instagramissa!

2 kommenttia

  1. Kati kirjoitti:

    Itse opettajana varhaiskasvatuksessa, enkä ole rehellisesti ikinä kuullut että olisi jotenkin huono tai negatiivista jos lapsella pitää kotipäiviä. Jos siihen mahdollisuus, ehdottomasti suositaan lasten kohdalla sitä! (Eri asia vahvasti tukea tarvitsevat perheet ja lapset, jos parempi olla hoidossa). Kyllä nämä ehtii laitostumaan viimeistään koulumaailmassa pakostakin 🙂

    • suvimaarit kirjoitti:

      Kiitos asian vahvistuksesta! Jostain syystä olen kokenut huonoa omaatuntoa asiasta, mutta en enää aio sitä turhaan potea, vaan nauttia ajasta lapseni kanssa 😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *