Hae
Arjen suklaasuukkoja

Aikuisopiskelu on alkanut kiinnostamaan

Tämä on niin uskomatonta, hurjaa ja silti totta! Sillä niin helpottavaa kun se tuskaisten opintojen loppuun saaminen olikin silloin aikanaan yliopistossa, niin opiskelu on alkanut jollakin tasolla kiinnostamaan uudelleen. Onhan minun opiskeluista jo aikaa, jopa yli 10 vuotta, niin ehkä aika on kullannut muustoja, mutta nytpä en asiaa enää mahdottomana pidäkään. Nimittäin sitä, että alkaisin aikuisopiskelijaksi.

Siten opiskelu ei ole kuitenkaan alkanut kiinnostamaan, että jonkin uuden ammattin kokonaan haluaisin opiskella itselleni, mutta sellaiset yleissivistävät opinnot, jotka tukisivat nykyistä oikeustieteen tutkintoani olisivat aika hyvä juttu. Tätä en pidä lainkaan mahdottomana, vaan itse asiassa hyvinkin mahdollisena.

Onhan meillä Suomessa tapetilla nyt jatkuvan oppimisen periaate, jota tuetaan esimerkiksi opintovapaalla ja aikuiskoulutustuella muun muassa. Nämä on hienoja asioita meillä Suomessa, joita arvostan kovasti. Sitä, että tarjotaan mahdollisuuksia itsensä kehittymiseen. Mitään muuta kuin paikalleen jämähtämistä en inhoa yhtä paljoa tai sellaista ajatusta, että jokin asia olisi mahdoton tai saavuttamaton.

Opinnot voisi ottaa myös siltä kannalta, että ei stressiä lainkaan, vaan opiskelu olisi täysin omaksi iloksi, eikä sen olisi tarkoituskaan johtaa mihinkään tutkintoon. Nykyään kun voi opiskella tutkinnon osia, kuten perus- ja aineopintoja. Mahdollisuuksia toisensa perään riittää. Vielä kun opiskelu olisi lähinnä verkossa tapahtuvaa etäopiskelua, jossa kurssit suoritettaisiin verkkotehtävien ja verkkotenttien kautta, niin pidän aikuisopiskelua mahdollisena myös itseni kohdalla.

Olisihan se aika hienoa pohdiskella vaihteeksi vaikka markkinointia, johtamista, yrirysverotusta ja muita vastaavia aiheita, joita kauppatieteen maisterin opinnoissa luetaan. Joo, aivan oikein ymmärsit, eli kauppatieteen opinnot mielessäni lähinnä on. Toki kielten opiskelu on myös aina kestokiinnostuksen kohteena, eikä olisi koskaan haitallista parantaa omaa kielitaitoa.

Mutta saa nyt nähdä johtavatko pohdiskelut tämän pidemmälle. Haaveita, tavoitteita ja suunnitelmia pitää kuitenkin aina olla. Niistä se homma alkaa, jos on alkaakseen.

Ihanaa vappua ja nähdään instagramissa 😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *