Hae
Arjen suklaasuukkoja

Ajatuksia 3-vuotiaan pojan äitiydestä

Tai jos oikein tarkkoja ollaan, niin 3,5 vuotiaan pojan, koska siihen ikään meillä Luca on jo ehtinyt. Ajatella miten tämä aika rientääkään! Tässä pisteessa nyt kuitenkin jo ollaan ja onhan tämä kivaa.

Aivan eri tavalla kivaa kuin vauva- ja taaperovuoden kuplat. Jotenkin tämän ajan tekee niin ainutlaatuiseksi se, että nyt ymmärtää ajan kulun hurjan juoksun ja sen, että ei se napero olekaan ikuisesti äidin pieni. Vauva- ja taaperovuosi kului lopulta silti yhdessä hujauksessa, vaikka väsymyksen synkimpinä hetkinä sitä toisin ajatteli.

Tässä ajanjaksossa on parasta yhteisleikit. Me leikitään ja pelataan yhdessä koko ajan enemmän entistä kehittyneempiä pelejä. Palapelit ja rakennettavat tornit kasvavat kokoa sekä mielikuvitusleikkeihin tulee mukaan entistä enemmän juonenkäänteitä. Tämän hetken suosikkeja on mummolasta löytyneet isin lapsuuden ajan pikkulegot, joulupukin tuoma Ryhmä Hau -palapelikirja, hiekkalaatikkoleikit, pikkuautot ja on meillä jo jopa Kimbleä pelailtu (tosin pojan omilla säännöillä 😅).

Tämän yhdessä touhuamisen vastapainona onkin sitten ihanaa välillä köllötellä sohvalla ja katsella lastenohjelmia. Luca nimittäin jo oikeasti malttaa hetkittäin rauhoittua äidin viekkuun ja keskittyä ohjelman katsomiseen. Välillä nimittäin tuntuu, että 3-vuotias on varsinainen ikiliikkuja, joka ei pysähdy koskaan. Siksi onkin helpottavaa, että on joku hyväksi todettu keino rauhoittaa menoa.

3-vuotiaan äitiydestä ei voi puhua ilman, että hehkuttaa pääsääntöisesti lapsen pitkiä yöunia. Varsinkin viikonloppuisin, kun Luca ei kotona ollessaan enää nuku päikkäreitä, niin yöunet on helposti noin 11 tuntia. Ei siis haittaa lainkaan, että päiväajat mennään ja lujaa, kun tietää, että lepohetki koittaa illan tullen ja saa myös viettää hieman omaa aikaa, joka on niin kovin tärkeätä.

Kaiken kaikkiaan, kun mietin aikaa taaksepäin, niin olen huomannut, että nautin joka vuodesta aina enemmän kuin edellisestä. Osaankin siis nauttia nykyhetkestä, enkä haikaile esimerkiksi sitä pehmeän vaaleansinistä vauvakuplaa. Nyt on jo uudet leikit ja kujeet ja hyvä näin. Nyt on hyvä olla.

Kaunista viikon jatkoa ja nähdään instagramissa 😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *