Hae
Arjen suklaasuukkoja

Onko onnellisuus keski-iän tunnusmerkki?

Minä mietin tässä yksi päivä, aivan pieni hetki sitten, että nyt asiat taitaa olla aika hyvin. Inspiroiva työ ja suunnitelmat, saan olla 3-vuotiaan ihanan pojan äiti (parasta maailmassa) ja elämä on muutenkin todella seesteisen rauhallista, josta voisin jopa käyttää termiä onnellinen. Jos vaan uskallan, sillä eihän Suomessa saa onneansa kuuluttaa ympäri toreja, vaan se pitäisi olla visusti omana tietona ja salaisuutena jossakin oman mielensä sopukoissa.

Tästäkin huolimatta taidan uskaltaa tämän kuulutuksen tehdä ja todeta ääneen, että minä olen onnellinen juuri nyt ja aivan kaikesta. Tai eihän kukaan toki ole onnellinen kaiken aikaa, mutta tunnen onnen tunnetta kaikesta minua ympäröivästä ja se onkin eri juttu se.

Asiat on hyvin ja olen pohdiskellut mistä se johtuu ja tullut pohdinnassa siihen tulokseen, että alan olla sen ikäinen (nyt 38-vuotta), että tiedän lopultakin mitä haluan. Vastapainona tiedän myös selvästi mitä en halua tai millaista elämää en ainakaan halua elää. Luulenpa, että tämä kolikon kääntöpuolen tunteminen on vähintäänkin yhtä tärkeätä, jotta kokonaiskuva on itselle selkeä.

Tämä ei kuitenkaan vielä riitä, vaan sellaista oman näköistä elämää täytyy myös uskaltaa elää ja olla välittämättä niistä soraäänistä, joita taustalla aina kuuluu, jos niille haluaa korvansa aukaista. Itsetietoisuuden, itsensä tuntemisen ja muutoksen rohkeuden on kuljettava käsi kädessä määrätietoisesti kohti tulevaa.

Seesteinen ei tarkoita samaa kuin pysähtynyt tai muuttumaton. Ei ainakaan minulle. Ennemminkin kyse on rauhallisesta mielen tilasta ja varmasta tunteesta siitä, että asiat on nykyhetken rinnalla menossa oikeaan ja haluttuun suuntaan. Myös tämä tuo onnea, onnellisuutta ja myös iloa.

Luulenpa, että 20-vuotias minä ei olisi voinut tätä tunnetilaa saavuttaa. En vielä tuntenut itseäni riittävän hyvin tai sitten olin vasta kehitysmatkalla siihen mitä olen tänä päivänä, tässä hetkessä ja juuri nyt. Onhan tämä aika hienoa tietää mitä haluaa elämältä ja myös itsestä. Jos tämän vastapainoksi vaaditaan ikääntymisen ensimerkit, niin sitten se on niin, sillä on tämä juttu sen arvoinen.

Ihanaa uutta viikkoa, nautitaan keväästä ja nähdään instagramissa 😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *