Hae
Arjen suklaasuukkoja

Oman lapsen kanssa nukkuminen on ihanaa

Meillä nukutaan äiti-poika -perhepedissä, mutta miksi? Tätä minulta kysellään aika usein, enkä ymmärrä yhtään miksi. Sama asia olisi, jos itse kyseenalaistaisin muiden nukkumisjärjestelyt ja kyselisin miksi jossakin muussa perheessä lapsi on jo pienenä erotettu muista omaan sänkyyn. No, minä en ole tällaisia kysellyt keneltäkään ja muutenkin olen sitä mieltä, että kaikki tietävät itse oman ja lapsensa parhaimman.

Vastaus minulla kyllä on valmiina ja se on, että se on meistä mukavaa ja saamme paikattua päiväkodin sekä muutenkin arjen kiireiden aiheuttamaa eroa toisistamme. Poika saa tankata äidin läheisyyttä ja voimme hyödyntää ilta- ja aamuhetket yhteiseksi paremmin. Homma toimii, eikä Luca heräile öisin. Aamulla onkin sitten kiva lähteä päiväkotiin äidin viekusta.

Miten tähän sitten päädyimme? Pojalla on oma pinnasänky, josta saisi jatkettua turvalaidallisen juniorisängyn. Varmaan arvaattekin, että eipä ole tullut jatkettua kyseistä sänkyä, vaan edelleen se on lähinnä leikkipaikan virkaa toimittamassa. Poika nukkui siellä vauvana päiväunia, mutta siihen se nukkuminen sitten jäikin.

Varmaan suurin tekijä tähän on väsymys, jota koin pojan ollessa pienempi ja yöheräilevä. En vaan jaksanut sitä jatkuvaa ylös nousua ja ramppaamista pinnasängyn luona, joten luovutin ja poika tuli viereeni. Aika pian huomasin, että siten pojan uni syveni ja parani sekä yöheräilyt väheni. Uskon, että äidin läheisyys tuo turvaa pienelle ja olosuhteet on otolliset levollisille yöunille.

Uskon myös kyllä, että ne lapset, jotka on totutettu pienestä pitäen nukkumaan yksin, tekevät sen luontevasti. Meillä homma nyt vaan meni näin. Mikä toimii meillä, ei ole tarvetta toimia muilla. Mutta joo, minusta oman pienen lapsen kanssa nukkuminen on vaan ihanaa.

Ihanaa viikonlopun jatkoa ja nähdään instagramissa 😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *