Hae
Arjen suklaasuukkoja

Somen julmat kasvot

Onhan tätä asiaa puitu jo, mutta ei ilmeisestikään tarpeeksi, kun edelleen ihmiset kuvittelevat, että somessa voi käyttäytyä juuri niin asiattomasti kuin huvittaa. Esimerkkejä riittää liiaksi asti ja enkä ole itsekään täysin säästynyt aiheettomilta kommenteilta.

Miten näihin sitten tulisi suhtautua? Järjellä sen tietää, että älä välitä. Mutta sepäs onkin helpommin sanottu kuin tehty. Alkuvaiheessa muistan elävästi miten pahalle ne ensimmäiset tahallaan väärinymmärretyt asiat tuntuivat. Pikku hiljaa olen opetellut sitä, että en vaan välitä. Yritän myös välttää niiden kaikkein ikävimpien kommenttien lukemista, enkä ainakaan niihin vastaa. Ne lentävät suoraan roskakoriin, enkä niitä hyväksy blogiin julkisiksi.

Edelleenkään en ymmärrä miksi tietyt ihmiset tällaista harrastavat ja jopa systemaattisesti. Olen jopa huomannut, että samat ihmiset pilkkaavat milloin ketäkin ja aiheuttavat typerillä kommenteilla pahaa mieltä. Kai näillä ihmisillä itsellään on niin paha olla, että se purkautuu tällaisena käytöksenä tai sitten he ovat vain niin ymmärtämättömiä, etteivät käsitä toimintansa seurauksia.

Yksi asia, jota en ymmärrä lainkaan on se, että jos joku tili tai blogi ei miellytä, niin miksi sitä pitää sitten seurata. Älä seuraa ja ole hiljaa. Miksi se on niin vaikeata? Itsellänikin on tällaisia ns. seuraajia, jotka lähes säännöllisesti lukevat stoorit ja ajoittain kommentoivat tiliä (yleensä oudoilla yksityisviesteillä), mutta eivät silti halua syystä tai toisesta painaa seuraa -nappia.

Mitä tästä touhusta pitäisi ajatella? Enpä tosiaankaan tiedä. Mutta ainakin tiedän sen, että tällaisille ihmisille ei pidä antaa määräysvaltaa oman elämän tai tekemisten suhteen. Pitää tehdä ja harrastaa juuri niitä juttuja, jotka tekee onnelliseksi ja joista nauttii sekä saa hyvää mieltä. Nämä vähemmän mukavat jutut ihanien asioiden ympärillä täytyy vaan sitten jättää omaan arvoonsa.

Ihanan keväistä viikkoa ja nähdään myös instagramissa 😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *