Hae
Arjen suklaasuukkoja

Minä entinen aamuvirkku muutuin iltakukkujaksi

Minulle on tapahtunut jotakin merkittävää mitä nukkumiseen tulee. Olen koko ikäni ollut illan torkku ja aamun virkku (myös kouluvuosina), mutta vauva- ja taaperovuosi heitti kaiken ylösalaisin. Miten tämä homma näin meni?

Ennen Lucan syntymää nautin aina aikaisista aamuista ja siitä että heräilin päivään auringon nousun kanssa yhtä aikaa. Etenkin kiireettöminä kesäaamuina tämä oli yksi nautinnoista ihanimpia. Juoda monta mukia aamuteetä ja ihmetellä kesäaamun kauneutta.

Nyt kuitenkin kaikki on toisin. Minusta on niin ihanaa jäädä kukkumaan itsekseni, kun muu perhe jo nukkuu. Tavallaan tunnen, että se on se minun oma aikani, jonka olen ansainnut itselleni koko päivän sääätämisen ja juoksemisen jälkeen. Tavallaan siitä on tullut tapa palkita itseä sen jälkeen, kun olen saanut pojan nukutettua.

Kun poika on unessa, niin hiivin keittiöön, laitan teeveden kiehumaan himmeässä valossa ja katson olohuoneessa hiljaa Kympin uutiset, Frendejä tai vaikka jotain romanttista aikuisten elokuvaa. Vasta sillä hetkellä pääsen itse rauhoittumaan ja palautumaan päivän kiireistä. Olen kyllä koittanut jäädä Lucan kanssa nukkumaan samaan aikaan, mutta käyn päivästä niin kierroksilla vielä, ettei nukkumisesta mitään tule.

Se illan hiljainen oma hetki onkin sitten sellainen, että sen aikana piristyn kuin taian voimalla, vaikka muuten olen haukotellut väsymystä iltapäivään saakka. Minusta tuntuukin, että heräilen kunnolla päivään nykyään vasta lounaan jälkeen ja aivot aloittavat silloin päivän työskentelyn. Ei vaan raaski mennä ”ajoissa” nukkumaan ja sehän sitten kostautuu aamulla.

Tämän illan kukkumisen seurauksena aamulla sitten nukuttaa ja väsyttää. Onneksi lapsi nukkuu noin 11 tuntia yhtä soittoa, jos ei ole flunssaa tai muuta erikoista päällä, joten kello kuusi minua ei herätetä. Toivoisin silti, että joskus tästä viisastun ja palaan taas entiseen, koska muistaakseni entinen rytmi oli aika hyvä. No, tällä tyylillä mennään tällä hetkellä, ehkäpä kesän valo ja lämpö tuo muutosta asiaan.

Ihanaa tätä viikkoa ja nähdään instagramissa 😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *