Hae
Arjen suklaasuukkoja

Rahat vai hyvinvointi? Kumpi on tärkeämpää?

Tätä on tullut mietiskeltyä viime aikoina toden teolla, kun ystäväni irtisanoutui korkeasti palkatusta esimiehen työstä ja teki päätöksen palaamisesta takaisin vanhaan perusvirkaansa. Hän kaipasi aikaa taas perheelle, omalle hyvinvoinnille ja harrastuksille sekä ihan vain joskus pelkälle olemiselle. Arjen lisäksi työ oli täyttänyt hänen illat ja myös osittain viikonloput, jonka tuloksena oli henkinen uupumus ja työn ilon kadottaminen.

Eihän kaikki aina toki ole näin mustavalkoista (ja ihmiset on erilaisia), mutta joku totuus tässä piilee. Itse olen perheihminen, enkä niinkään uraihminen. Minut tekee aidosti onnelliseksi aika poikani kanssa, eikä ne tunnit, jotka vietän etäpalavereissa kuulokkeet päässä läppärin äärellä. Tunnen kyllä tekeväni tärkeätä ja hienoa työtä, mutta silti, kun lähden hakemaan lastani päiväkodista, niin minulla on tunne, että olen menettänyt jotakin hienoa työn takia. Taas yhden päivän poikani lapsuudesta, kun en saanutkaan olla riittävästi läsnäoleva äiti.

Onko kaikki aina pakko maksimoida taloudellisesti? Palkka, tuleva eläke ja talous muutenkin? Ymmärrän, jos on taloudellisesti pakko, mutta harvemmin kenenkään talous on niistä muutamista sadoista euroista kiinni, jotka sitten nettona kuussa enemmän käteen jäisi isomman työmäärän ansiosta. Suomen nouseva veroasteikko pitää huolen siitä, että palkan korotusten hyöty ei läheskään kokonaan kohdistu työntekijän eduksi. Ei ainakaan suhteessa siihen kasvaneeseen työmäärään ja myös nousseeseen vastuuseen.

Voi olla, että kun lapsi kasvaa ja alkaa irtautua minusta enemmän kaverien ja itsenäisten harrastusten pariin, niin mieleni muuttuu. Mutta nyt täytyy todeta, että olen todella tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen, enkä haluaisi minuuttiakaan enempää uhrata aikaa päivästä työlle. Osittaisen hoitovapaan ansiosta arki on muutakin kuin lähtöä päiväkotiin ja tuloa sieltä pois.

Hyvinvointi on muutenkin niin tärkeätä minulle, että myös itseni takia haluan varmistaa riittävön palautumisen työpäivän jälkeen ja viikonloppuisin. Nytkin olen huomannut miten ihanan hyvää kevät ja pääsiäisen pyhät onkaan mielelle ja olotilalle tehnyt. Tästä on hyvä sitten arkeen taas palailla.

Ihanaa pääsiäisen jatkoa ja tavataan myös instagramissa 😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *