Hae
Arjen suklaasuukkoja

Nukkumatti kurkistaa illalla ikkunasta

Minulla on viime aikoina ollut iltaisin pitkiä ja uuvuttavia neuvotteluja pojan kanssa siitä, koska iltapesut tehdään ja yöpuku vaihdetaan päälle. Kun leikeistä on tullut niin kovin tärkeitä, niin Luca ei enää malttaisi niitä keskeyttää edes iltatoimien ajaksi.

Tämä näkyy käytännössä siten, että kun alan puhumaan iltapuuhista, niin vastaus on lapselta, että vielä pieni hetki. Sitten tämä pieni hetki venyy ja venyy sekä muuttuu illan kuluessa kymmeniksi peräkkäisiksi pieniksi hetkiksi.

Nyt olen keksinyt pulmaan ratkaisun ja se on Nukkumatti. Olen kertonut pojalle, että Nukkumatti tulee ja kiertää iltaisin kurkistelemassa talojen ikkunoista, joko pienet lapset ovat valmiita menemään nukkumaan. Tarinaan kuuluu, että Nukkumatti on pienen pojan kokoinen, joka ajaa pienellä sinisellä autolla ja hiipii hiljaa ikkunan taakse sinisillä tossuilla.

Jos Nukkumatti näkee, että yöpukua ei ole vaihdettu ja iltapesuja tehty, niin Nukkumatti tulee sisälle, sammuttaa Ryhmä Haun telkkarista ja sanoo lapselle, että soo soo.

Tästä leikistä on tullut niin hauska, että Luca on alkanut itse kysyä minulta iltaisin, koska Nukkumatti on tulossa meidän ikkunan taakse. Riittää, että sanon aivan kohta, niin poika alkaa vauhdilla riisua sukkia ja housuja (paidan kanssa pyytää vielä äidin apua). Sitten hän katselee riemuissaan ikkunaan päin yöpuvussa ja kyselee joko Nukkumatti lähti ja heitti unihiekat. Lopuksi vielä tiedustellaan lähtikö Nukkumatti seuraavaksi serkkupojan ikkunan taakse ja kyllähän se sinne tietenkin lähti.

Meillä siis Nukkumatti on tullut satuhahmojen joukkoon, joiden olemassaoloon uskotaan, ja tämä uskomus vauhdittaa samalla mukavasti iltapuuhien teossa.

Ihanaa pääsiäisen odotusta, nautitaan kevään auringosta ja nähdään instagramissa 😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *