Hae
Arjen suklaasuukkoja

Spiderman haastaa Ryhmä Haun

Missä iässä pikkupoikia alkaa kiinnostamaan sankarihahmot? Ja missä iässä niitä onkaan sopiva katsoa? Onko tällaisten ohjelmien ikärajasuositukset laitettu yläkanttiin Tällaisia juttuja olen joutunut pohtimaan viime aikoina, koska Luca on 3,5 vuotiaana alkanut näistä supersankari -hahmoista kiinnostua.

Joulupukki toi pojalle muovisen Spiderman -hahmon ja en nyt tiedä oliko tämä viisas veto, kun sen myötä kiinnostus asiaan kasvoi. En halua ylisuojella lastani tai estää ns. pikkupojan normaalia kehitystä, mutta välillä mietin olisiko pelkän Ryhmä Haun kaltaisten ohjelmien katsominen sittenkin viisasta.

Monesti sanon Lucalle, että ohjelma on äidistä liian jännä ja että äiti haluaa katsoa Yle Areenasta Sankarikoulua, Tipoa, Robottijunia tai vaikka sitä Ryhmä Hauta, vaikka sitä onkin meillä kyllästymiseen asti katsottu.

Olen tuuminut, että aivan pienissä annoksissa mikään ei varmaankaan ole pahasta ja että kotona hiljalleen ja yhdessä tutustumme uusiin asioihin. Olen myös huomannut, että päiväkodin isommat pojat äkkiä ovat näitä juttua opettaneet myös minun pojalle, joten ei tätä kehitystä leikkien suhteen voi varmaankaan edes kokonaan estää.

Tällaisia mietteitä tälle viikolle tällä kertaa. Ihanaa viikon jatkoa ja tavataan myös instagramissa 😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *