Hae
Arjen suklaasuukkoja

Millaista oli lentää sulun ja rajoitusten aikana?

Meille kävi pojan kanssa siten, että ehdimme suunnitella ja ostaa lentoliput Pohjois-Suomeen silloin, kun koronatilanne oli vielä Suomessa melko hyvä. Huolestuneena seurailin tilannetta ja nousevia koronatartuntojen lukuja, kun matka tädille ja serkuille alkoi lähestyä. Mielessä alkoi pyöriä ajatus reissun peruuntumisesta tai sen oma-aloitteisesta perumisesta.

Lähtöviikolla soitin Finnairille ja kyselin tilannetta, koska Suomeen oli määrätty jonkinlainen sulku juuri matkamme ajaksi. Sain Finnairilta vastauksen, että lennot lennetään, eikä niitä lentoyhtiön toimesta peruta. Jos Uusimaa eristetään, niin matkustajat vastaavat itse lentojen perumisesta, eikä lentoyhtiö tiedota tai vastaa asiasta.

Lähtöpäivänä sitten kentällä huomasin, että lasten leikkipaikka oli auki normaalisti, mutta ravintoloiden istumapaikat ei. Outoa, eikä mitään logiikkaa mielestäni. Meille toki oli hyvä, että puuhaa riitti. Ratkaisu lounaaksi olikin kahvilan take away -sämpylät ja juomat, jotka sitten söimme lasten leikkipaikan penkillä lentoa odotellessa. Näin myös muut lennon odottajat toimivat eli ruokapöytinä toimivat lentokentän yleiset penkit ynnä muut tasot.

Koneeseen matkustajat kuulutettiin kolmessa erässä, jotta saimme säilytettyä turvavälit koneeseen nousun yhteydessä. Tähän se turvavälien säilyminen sitten jäikin, koska ahdas kone oli molempiin suuntiin lähes täynnä. Toki maskeissa istuimme, mutta juomisen ja syömisen aikana ne sai riisua oman harkinnan mukaisesti. Minun ja Lucan penkkirivissä ei istunut muita, mutta huomasin, että monessa muussa kolmen penkkirivin rivissä istui toisilleen vieraita seurueita.

En siis suuremmin huomannut, että rajoitukset tai edes sulku olisi lentämisessä näkynyt, mikä toisaalta on harmi. Luulin, että koneessa istuttaisiin joka toisessa penkkirivissä, koska koneeseen noustiin erissä. Mitään hyötyä en tästä järjestelystä suuremmin kokenut olevan, kun sitten koneen käytävällä kuitenkin jonotimme istumaan pääsyä kaikki peräkkäin, eikä turvaväleistä ollut enää puhettakaan.

Koska kyseessä oli lennot pohjoiseen, niin luulin, että turisteja näkyisi, mutta en nähnyt ainuttakaan kummallakaan lennolla. Toisaalta tämä oli turvallisuuden takia hyvä, mutta matkailualan kannalta kamala asia. Lentokentillä myös oli todella hiljaista, eikä esimerkiksi turvatarkastuksiin tarvinnut lainkaan jonottaa.

Kokonaisuutena lentomatkat meni hyvin ja muutenkin koko reissu, joka oli hyvä muistutus, että myös kotimaanmatkailu on ihanaa, eikä sinne ulkomaille aina tarvitse lähteä.

Ihanaa tätä viikkoa ja nähdään instagramissa 😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *