Hae
Arjen suklaasuukkoja

Ruokaravintoloiden sulku on väärin

Sulussa ollaan, mutta millaisessa? En ymmärrä logiikkaa vai onko sellaista edes? Kuntosaleja on auki osittain, ruokakaupassa saa annostella itse salaattibaarista tuotteita ja samoin irtokarkkihyllyistä. Mutta entäs sitten ruokaravintolat?

Ainostaan take away mahdollisuus eli ruoan ulosmyynti on sallittua. Rehellisesti sanoen en ymmärrä tätä lainkaan ja pidän asiaa vääryytenä. Ymmärrän, että yökerhot on suljettu ja muut vastaavat paikat, joissa ihmiset alkoholin vaikutuksenalaisena unohtavat turvavälit, mutta ruokaravintolat onkin aivan eri juttu.

Miten ihmeessä voi olla riskialtista istua ravintolan pöydässä turvavälien päässä toisista pöydistä ja maskissa oleva tarjoilija tuo ruoan pöytään? Ainahan tähänkin joku riski sisältyy, mutta oudolle se tuntuu, kun vieressä oleva vaatekauppa on auki ja asiakkaat saavat kuljeskella siellä aivan miten haluavat samoja tuotteita kosketellen.

Moni ravintoloitsija pitää tätä vääryytenä ja loukkauksena heidän elinkeinonharjoittamista vastaan ja ymmärrän tämän täysin. Ruoan ulosmyynti ei ole bisnes, eikä millään tavoin kannattavaa. Monet ravintolat esimerkiksi Isossa Omenassa ovatkin päätyneet siihen, että ovat sulun aikana kokonaan kiinni. Tappiollista toimintaa ei kannata harjoittaa. Toisaalta taas ne muutamat ravintolat, jotka auki ovat, kärsivät selvästi asiakaskadosta.

Tästä on aiheutunut myös haitallinen ilmiö, että asiakkaat, jotka hakevat take away -ruokaa syövät nälkäisenä annoksen Ison Omenan käytävien penkeillä. Siis niillä penkeillä, jotka on poistettu käytöstä, mutta muutakaan paikkaa ei ole, kun ravintolan turvavälein olevat pöydät on pakkosuljettu. Olisi varmasti turvallisempaa pitää lounasravintolat auki ja antaa ihmisten syödä siellä turvallisesti.

Kuten alussa totesin, niin en ymmärrä logiikkaa tai edes hyötyä tämän sulun osalta, eikä moni muukaan. Toivonkin, että seuraava sulku on joko täysi sulku tai ei sulkua ollenkaan, koska tämän hyöty jäänee minimaaliseksi ja uusia rajoituksia on tästäkin huolimatta tulossa.

Ihanaa viikonlopun jatkoa ja tavataan myös instagramissa 😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *