Hae
Arjen suklaasuukkoja

Minä suorastaan rakastan etätyötä

Enkä edes liioittele yhtään! Sillä minulla ei ole yhtään ikävä työmatkoihin kulunutta turhaa ajankäyttöä tai muitakaan lukemattomia negatiivisia asioita, joita työmatkoihin kaikkinensa liittyy.

Olen ajatellut jopa, että onneksi korona oli (ja on edelleen) päällä, kun palasin perhevapailta töihin ja näin on ajatellut moni muukin kaverini, joilla on pieniä lapsia. Kauheata sanoa näin, mutta tämä on silti totuus, joten en ala asiaa kaunistelemaan. En ymmärrä miten olisin selvinnyt töihin paluusta, jos olisin joutunut työmatkoihin käyttämään aikaa päivästä jopa noin kolme tuntia eli 1,5 tuntia suuntaansa.

Minun työpaikan toimisto sijaitsee fyysisesti Helsingin keskustassa (ei autopaikkaa työntekijöille), asumme Espoonlahdessa ja Lucan kaksikielinen päiväkoti taas on Matinkylässä. Tämä olisi tarkoittanut päivittäin seuraavaa rumbaa.

Ensin lapsi autolla päiväkotiin, sitten autolla Ison Omenan metron liityntäparkkiin, josta kävely metrolle ja metrolla Kamppiin. Kampista kävely Lasipalatsin metroasemalle ja sieltä metrolla toimiston läheiselle pysäkille sekä loppumatka kävellen toimistolle. Päivän päättyessä sama ruljanssi taas, mutta käänteisessä järjestyksessä. Aivan järkyttävä jo pelkkä ajatuskin tällaisesta arjesta.

Tässä en edes ajattele etusijassa itseäni, vaan 3-vuotiasta poikaani, jonka päiväkotipäivät olisi pidentynyt samassa suhteessa. Käytännössä pojan nykyinen kuuden tunnin päivä hoidossa olisi pidentynyt vähintään kahdeksaan tuntiin, eikä osittaisen hoitovapaan hyöty olisikaan koitunut lapseni hyväksi, ei ainakaan näin miten se nyt lasta hyödyttää.

Itse rakastan sitä, että päivän päätteeksi pääsen suoraan siirtymään kotielämään, jolle jää näin paljon enemmän aikaa. Pääsen heti hakemaan Lucan päiväkodista, kun työkoneen suljen, eikä aikaa kulu hukkaan. Kotona saan keskittyä rauhassa ja paljon paremmin työasioihin kuin hälyisessä toimistossa sekä saan yhdistettyä kodin ja työn kaikin puolin paremmin.

Etätyö vaan toimii minulla ja työssäni loistavasti, joten toivon käytännön jäävän ja olevan se paljon puhuttu uusi normaali. Ehkä tästä korona-ajasta voisi jotain hyvääkin siis seurata.

Ihanaa viikon jatkoa ja tavataan myös instagramissa 😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *