Hae
Arjen suklaasuukkoja

Torissa ostajina hysteerisiä äitejä

Kerroin instagramin puolella, että olen aloittanut haikein mielin käymään läpi pojan pieneksi jääneitä vaatteita ja vauva-ajan tavaroita muutenkin. Vaatteet on menossa hyväntekeväisyyteen, mutta joitakin arvokkaampia varusteita laitoin myyntiin Torin vauva-osastolle.

Yksi tällainen myyntiin mennyt varuste oli matkarattaat, jotka on ollut viime vuoden käyttämättömänä kodinhoitohuoneessa. Hinnaksi laitoin todella edullisen hinnan, jossa huomioin renkaiden kulumiset ja tämän ilmoituksen tekstissä kerroin.

Edullisen hinnan vuoksi rattaista alkoi tulvimaan meiliini kyselyitä ja kauppa syntyi nopeasti. Hakuajaksi sovimme edellisen viikonlopun ja silloin sovitusti ostaja saapui. Esittelin rattaiden tekniset toiminnot ja ostaja tutki rattaat. Hän oli tyytyväinen, päätti ne ostaa ja otti rattaat mukaansa.

Kun kaupasta oli kulunut muutama päivä, niin sain ostajalta Torin kautta tuohtuneen viestin, jossa hän väitti, että rattaat haisevat voimakkaasti homeelle, eikä hän voi lastaan niihin laittaa. Harmitteli, kun aikaa ja rahaa oli mennyt hukkaan sekä ilmoitti myyvänsä rattaat eteenpäin.

Kerroin ostajalle, etten ymmärrä asiaa lainkaan. Rattaat siis oli ollut säilytyksessä kuivassa ja lämpimässä kodinhoitohuoneessa, jossa on myös vaatteita ynnä muita kodin tavaroita. Pahoittelin, että hän asian näin kokee, mutta korostin, ettei rattaat voisi homeessa olla ja olisin asian varmasti huomannut. Ostaja ei kuitenkaan tarjoutunut palauttamaan rattaita eikä kauppasummaakaan takaisin edes pyytänyt.

Tällaisia ja vastaavia tarinoita kuulee kaiken aikaa. Ihmettelen miksi edes tällaiset äidit lähtevät ostamaan lasten vaatteita tai tarvikkeita käytettynä, jos kuitenkin uuden veroisia tavaroita vain haluavat. Sellaisia on saatavilla kaupasta täydellä hinnalla, eikä pääsääntöisesti Torista. Erittäin harvoin siellä täysin uusia tavaroita myydään, etenkään lasten ja vauvojen-osastolla.

Tällaiset tapaukset vähentävät Torin käytön halukkuutta, mikä on harmittavaa, koska tavaroiden kierrättämistä paljon kannatan. Onneksi kaikki ilmoitukset ja viestit säilyvät tallessa, jotta myyjä voi todentaa myytävän kohteen kunnon.

Tämä kerta nyt meni näin, jotenkin hassusti. Haluan lopuksi keventää tätä postausta kertomalla, että kaikki kokemukseni Torista eivät ole tällaisia, joten siksi tavaroiden kierrättämistä aion ehdottomasti jatkaa.

Ihanan keväistä loppuviikkoa ja toivottavasti tavataan myös instagramissa 😘

4 kommenttia

 1. Ida kirjoitti:

  Mä käytän Toria paljon tulevan vauvan tarvikkeiden hankinnoissa ja olen saanut siellä positiivisia kauppa kokemuksia 🙂 MUTTA myin kerran sohvan Torin kautta, viestittelin naisen kanssa sohvasta jota hakemaan tuli hänen miehensä. Mies saapui paikalle ja sohva oli kuvanmukaisessa kunnossa, hän kävin vielä sohvan perinpohjaisesti läpi ja tehtiin kaupat. Tästä meni pari tuntia niin nainen alkoi pommittamaan mua viesteillä joissa kävi ilmi, että hänen mielestään olin myynyt käyttökelvottoman sohvan hänen miehelleen.. Tästä alkoi kahden vuorokauden mittainen vääntö ja hän lähestyi mua niin viesteillä kuin soittaen, uhkasi jopa tulla oven taakse selvittämään asiaa. Summaarum. Kaiken huutelun keskellä hän halusi pitää sohvan ja kauppoja ei peruttu 😀 Kaiken tämän pointti jäi itselleni hieman epäselväksi mutta onneksi näitä sankareita on harvassa!

  • suvimaarit kirjoitti:

   Onpa ollut ikävää. Aivan vastaava oli oma kokemus ja viestien tarkoitusperä jäi todella hämäräksi.

 2. mh kirjoitti:

  Käytän itse paljon toria sekä ostajana että myyjänä. Lastenrattaiden kanssa on kuitenkin käynyt itselläni pari kertaa ikävästi.
  Mies haki toiselta puolelta suomea vaunukopan. Kotona tarkastin kopan, näytti siistiltä mutta jalkapeite oli täynnä homepilkkua. Koppaa oli kuitenkin aina säilötty sisällä ja myyjä vielä myi sen homeettomana meille.. Myyjälle laitoin kyllä itsekin tuohtuneen viestin, sovimme että palauttaa puolet kauppahinnasta eli tappio meni puoliksi.

  Nyt mies haki jälleen puolestani rungon rattaisiin, onneksi en koppaa uskaltanut ostaa näkemättä koska tämä runko haisee järkyttävän vahvasti kellarille/vintille.

  • suvimaarit kirjoitti:

   Tarkkana saa olla, sekä myyjä että ostaja. Onneksi kierrätys kuitenkin toimii 👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *