Hae
Arjen suklaasuukkoja

Miten kuntokuuri etenee ja mikä on seuraava tavoite?

Kerroin jokin aika sitten, että sain aivan yhtäkkiä inspiraatiota aloittaa tosissani säännöllisen kuntoilun keskeintä pimeintä kaamosta. Yleensä olen kaamoksen aikoihin tyytyväinen, jos saan liikunnaksi koiralenkit ja arjen askareet hoidettua sekä siihen päälle muutamia satunnaisia jumppakertoja.

Nyt kuitenkin tämän suhteen kuuluu hyvää. Säännöllinen kuntoilu on jatkunut ja innostus vain kasvanut entisestään kohonneen kunnon myötä. Kaikkein hankalinta on ollut varmaan pakollisen välipäivän jälkeen aloittaa uudelleen ja palata ruotuun, mutta kun se on tehty, niin muistan taas miten hyvän olon siitä itselle saa.

Kohonneen kunnon lisäksi paras vaikutus elämään on paremmat yöunet. Liikunnan ja hyvän unen yhteys on ainakin minulle aivan kiistaton. Huomaan heti, että nukun paremmin ja enemmän syvää unta. Olo ei ole kireä iltaisin ja nukahtaminen on paljon nopeampaa.

Jos taas mietin ulkoisia seikkoja, niin tottakai on kivaa, kun lihakset kasvaa maltillisesti ja olo on kaikin puolin ryhdikkäämpi ja kevyempi. Näin se vaan on, kun muutamia kiloja on selvästi lähtenyt. Kyllähän ulkoiset muutokset vartalossa motivoi jatkamaan siinä kuin parantunut unenlaatu ja kohonnut kuntokin. Mutta oma yleistila kokonaisvaltaisesti on kuitenkin se juttu, mikä loppujen lopuksi motivoi jatkamaan projektia.

Olen myös alkanut parantamaan ruokavalion suhteen. Tiedän, että siihen on kuulunut liikaa rasvoja ja suolaa, vaikka vihreätä syönkin joka päivä vastapainoksi runsaasti. Olen miettinyt, että kevään edetessä täytyisi osallistua johonkin ravintovalmennukseen, josta saisin maistuvia, mutta terveellisiä reseptejä kotikeittiöön kokkailtavaksi. Ruokavalion lopullinen tarkistus onkin siis seuraava tavoite, koska liikuntapuoli sujuu nyt hyvin.

Ihanaa alkavaa uutta viikkoa ja nähdään instagramissa 😘

2 kommenttia

  1. Outi Karita kirjoitti:

    Iso suositus Monnan ja Tuulan muutos valmennukselle, sieltä saa inspistä ja ideoita ja ihan sen takia voisi itsekin siihen tarttua 😃

    Outi Karita
    https://outikarita.vaikuttajamedia.fi

  2. suvimaarit kirjoitti:

    Kiitos, täytyy tutustua kunnolla siihen juttuun 👍 Jotain olen nähnyt Monnan instassa ja se on kyllä varmasti upea paketti 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *