Hae
Arjen suklaasuukkoja

Perhe, treeni ja työ – Niistä on hyvä arki tehty

Viikot menee aivan hurjaa vauhtia kevättä kohti. Nautin suunnattomasti lisääntyneen valon määrästä ja sen antamasta lupauksesta tulevasta lämmöstä. Kevät ja alkukesä etenkin on vaan minun ehdotonta lempiaikaa. Kun tammikuusta ollaan jotenkin selvitty ja helmikuu alkaa olla puolessa välissä, niin alan heräillä kaamoksen pimeyden aiheuttamasta väsymyksestä ja samalla mieli ihmeellisesti virkistyy.

Nyt elämään kuuluu oikeastaan vain kolmea asiaa: perhe-aikaa, treeniä ja töitä. Kaikki se aika mikä töiden teosta jää ylitse menee kotijumpan parissa ja pojan kanssa leikkiessä. Varsinainen pyhä kolminaisuus ja täytyy todeta, että arki toimii näin enemmän kuin hyvin.

Illalla kun koko päivä on suoritettu, kuuma suihku otettu jumpan päälle, yökkärit vaihdettu ja iltapalat syöty, niin mielessä ei ole muuta kuin käpertyminen lämpimään sänkyyn peiton alle. Tunnelman täydentää kainalossa tuhiseva Luca, joka vaatii yleensä vähintäänkin yhden Robottijunat -tarinan ennenkuin väsymys ottaa lopullisesti vallan ja silmät lupsahtavat kiinni unen merkiksi. Kainalossa tiiviisti pieni Nalle Puh -pehmolelu unikaverina.

Aloitin joulun jälkeen kuntokuurin ja siinä olen pysynyt. Noin viisi kertaa viikossa teen kotijumppaa koiralenkkien päälle ja ilokseni voin todeta, että kunto on noussut ja treeni on jo kevyempää. Huomaan, että olo on myös entistä parempi ja jaksaminen kasvaa samalla, kun päivän valo lisääntyy. Toivottavasti kuntokuuri jatkuu kesään asti, eikä harmilliset flunssat tule keskeyttämään hyvää alkua.

Ruokavalio onkin sitten hankalampi juttu. Koska on kylmää ja pakkasta, niin mieleni tekisi kaikkea mikä ei ole niin terveellistä. Suklaan sain jätettyä joulun loppumisen kanssa samaan aikaan, mutta kaikki suolaiset ruoat, joissa on paljon pahoja hiilihydraatteja himottaisi. Suolainen pasta esimerkiksi pakkaspäivänä on vaan niin hyvää.

Olen miettinyt, että kunhan liikunta pysyy arjessa säännöllisesti mukana, niin ehkä ruokavalion tiukennus voi jäädä kevääseen. Tai jos saan inspiraatiota sitä ennen niin sen mukaisesti sitten. Eihän tätä nyt niin vakavasti tai ehdottomasti tarvitse ottaa. Fiiliksen mukaan ja hyvillä mielin!

Ihanaa viikon jatkoa ja tavataan myös instagramissa 😘

2 kommenttia

 1. Outi Karita kirjoitti:

  Pastat on herkkua! Löysin itse nyt gluteenia vähentäessä erään seuraajani kautta tosi hyvän ja laadukkaan gluteenittoman pastan, nimittäin Rummo merkin gluteenittomat. Heiltä löytyy myös ihan parhaat gluteenilliset pastat 😁

  Itsellä ollut muuten suolanhimoa viimeaikoina paljon, siis ihan lisännyt suolaa omaan annokseen ja tää on tosi poikkeuksellista mulle, mutta uskon tässä kehon viesteihin.

  Omista alkuvuoden ruokavaliomuutosten vaikutuksista rustailen juuri blogiin 😊

  Outi Karita
  https://outikarita.vaikuttajamedia.fi

 2. suvimaarit kirjoitti:

  Kiitos vinkistä, täytyy ehdottomasti kokeilla 👍 Tämä kylmä aika on kyllä sellainen ajanjakso, että pastat maistuu ja lämmittää ihanasti 😋

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *