Hae
Arjen suklaasuukkoja

Korona aiheuttaa haasteita päiväkotiin

Siis aivan kuin ruuhkavuodet ei olisi ruuhkavuosia muutenkin, mutta nyt vielä tämä korona tähän päälle. Joo, tiedän, että saamme olla onnellisia siitä, että Suomessa päiväkodit on ylipäänsä auki korona-aikana, mutta silti harmittaa asia.

Aamusta jo arki on erilaista, kun päiväkodin sisälle ei vanhemmat pääse. Jos satut tulemaan huonoon aikaan päiväkodin ovelle, niin siellä on jono odottamassa. Vanhemmat jonottavat, että pääsevät tuulikaappiin yksi kerrallaan lasta jättämään.

Vaikka kuinka varaisin aikaa päiväkodissa käyntiin aamuisin, niin on varmaan joku luonnonlaki, että just sinä aamuna, kun olisi oikeasti kiire, niin joudut odottamaan lapsen kanssa pitkän jonon hännillä omaa jättö vuoroa ja myöhästyt päivän ekasta skypestä. Silloin on kyllä ikävä niitä aikoja, kun vaan pääsit juoksemaan sisälle lapsen kanssa ja homma oli siinä.

Toinen koronan aiheuttama haaste hommaan on selvästi se, että lieväoireistakaan lasta ei saa viedä päiväkotiin koronan vuoksi. Meillähän poika oli kolme vuotta kotihoidossa, joten hän todellakin imuroi itseensä jokaisen pienemmänkin flunssapöpön.

Aiemmin ohje oli, että lapsen pitää olla päiväkotikuntoinen, jotta saa hoitoon tulla. Tämä tarkoitti käytännössä sitä, että lapsen piti voida pystyä osallistumaan päiväkodin aktiviteetteihin. Nyt yksikin aivastus tai yskäisy on varma merkki kotipäivästä.

En tietenkään näitä varotoimenpiteitä vastusta, vaan ymmärrän ne täysin. Näin kuuluu olla ja toimia. Kuitenkin olen huomannut, että kaikki tämä ylimääräinen säätö vaikuttaa minun ja pojan arkeen. Ennen koronaa oli helpompi päiväkoti-arkea pyörittää. Näin se asia vaan on ja alan olla aika väsynyt tähän kaikkeen.

Normaaleja aikoja odotellessa, ihanaa alkavaa viikonloppua ja nähdään instagramissa 😘

2 kommenttia

  1. Ceem kirjoitti:

    Ymmärrän täysin! Meidän päiväkotiin saa mennä, mut ei lasten leikkitiloihin. Nuha on mm. aika hankala juttu, lapsilla kun voi jatkua pelkkä nuha 2-3 viikkoa, niin toivoisin kyl et suurimmas osas päiväkodeista ymmärrettäis et vanhemmat ei vaan pysty olee 3 viikkoa töistä pois nuhan takia.

    • suvimaarit kirjoitti:

      Niinpä, hankalaa ja aika raskasta tämä välillä on. Samassa tilanteessa ollaan kaikki päiväkotilaisten perheet. Tsemppiä ja jaksamista myös teidän perheelle ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *