Hae
Arjen suklaasuukkoja

Minä elämäni kuntoon -projekti

Tämä on minulle jotain aivan uutta. En ole koskaan ennen aloittanut mitään tällaisia projekteja (ainakaan keskellä talvea), mutta nyt kerrankin aion. Ehkä se on tämä loputtoman pitkälle tuntuva korona-talvi, kun ei pääse edes matkustamaan normaalisti, joka on antanut minulle inspiraation, mutta tässä sitä nyt ollaan. Aion nimittäin olla elämäni kunnossa ensi kesään mennessä.

Mitä tähän tavoitteeseen sitten kuuluu? Tähtäimessä ei ole ulkoisesti täydellinen kesäkroppa, mutta hyvää lihaskuntoa tavoittelen ehdottomasti. Sitä, että saa ihanan tunteen pitäneensä itsestään huolta sisäisesti ja ulkoisesti.

Kun taustalla on raskaus-, vauva- ja taaperovuodet, niin olen huomannut, että oma hyvinvointi on jäänyt lapsen hyvinvoinnin jalkoihin. Tämä on tietenkin luonnollista ja näin asiat menee pienen lapsen äitinä, mutta nyt on tullut tunne, että on aika keskittyä kunnolla omaan terveyteen ja hyvinvointiin.

Aion siis itsepäisesti raivata kalenterista tilaa säännölliselle liikunnalle, saada lepoa tarpeeksi ja jatkaa terveellistä ruokavaliota. Meidän perheessä on aina syöty normaalia kotiruokaa, enkä nytkään aio tätä linjaa muuttaa pelkkiin salaatteihin. Minulle terveellinen ruokavalio ei ole yhtä kuin jatkuva nälässä oleminen kitu-dietillä, vaan uskon kotiruokaan, joka on valmistettu laadukkaista raaka-aineista.

Säännöllinen liikunta tulee jatkamaan normaaleja liikunnan muotojani. Kaksi kertaa päivässä lenkki koiran kanssa, aerobista liikuntaa vähintään 30 minuuttia kerrallaan ja kehonpainon harjoittelua tähän lisäksi. En ole koskaan tavoitellut hirmuista lihasmassan kasvua, enkä ota sitä nytkään tavoitteeksi. Hyvä peruskunto ja kohtuullisen alhainen rasvaprosentti on ennemminkin se mitä haen.

Haluan muutenkin olla järkevä ja realistinen tavoitteissani. En nimittäin tätä arjen rumbaa pyörittäessäni yksinkertaisesti ehtisi salille millään. Korkeintaan muutaman satunnaisen kerran silloin tällöin, joten siksi onkin järkevintä, että liikunnan voi suorittaa kotijumppana.

Olen vuoden alusta lähtien tätä säännöllistä liikuntaa jo toteuttanut (saanut parit joulukilot pois ?) ja muistanut taas miten hyvän tunteen siitä saa, joten haluan pitää tästä rutiinista kiinni. Tästä se matka silti vasta kunnolla alkaa ja päivittelen sitten miten projekti etenee.

Ihanaa viikonlopun odotusta ja tavataan myös instagramissa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *