Hae
Arjen suklaasuukkoja

Lihatonpullat kermakastikkeella ja puikulamuussi

Reseptin raaka-aineet saatu pr-tuotteena. Olen aina kiinnostunut helpoista ja maukkaista tavoista lisätä vihreätä lautaselle arkisin. Liian usein meidänkin kotona suositaan jauheliharuokia, koska ne vaan nyt on niin klassikkoja. Mutta mitäpä jos tämän iänikuisen jauhelihan voisikin vaihtaa tuttuihin resepteihin siten, että punaisen lihan sijasta ruoassa olisikin ravintorikasta kasviproteiinia? Nyt tähän on mahdollisuus, sillä HK:lta löytyy Vihreä Jauhis, joka on laadukas kasviproteiini -tuote, pääraaka-aineena herne ja härkäpapu.

Minä pyöräytin tuotteesta tänään lihapullien sijaan lihatonpullat kermakastikkeella ja puikulamuussin, jonka reseptin haluan teille jakaa:

Ainekset (6 annosta)

Lihatonpullat:
2 pkt HK Vihreät Jauhis 270 g
1 pss sipulikeittoainesta
1 dl kermaviiliä

Kermakastike:
1 prk kastikepohja Via Demi-glacea
2 dl kuohukermaa
2 tl Dijon-sinappia
suolaa
rouhittua musta- ja viherpippuria
1 tl maissitärkkelystä

Pottumuussi:
500 g puikulaperunaa
100 g voita
1 dl maitoa
suolaa

Lisäksi:
puolukkahilloa
suolakurkkuja

Laita sipulikeittoaines ja kermaviili turpoamaan noin vartiksi. Sekoita Jauhikset sekaan taikinaksi ja pyörittele haluamasi kokoisia pullia. Paista pullat paistinpannulla voissa molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi ja kypsiksi.

Paahda murskattuja viher- ja mustapippureita kattilassa, kunnes ne alkavat hieman tuoksua. Kaada kattilaan Demi-glace ja kiehauta nopeasti. Lisää kuohukerma ja Dijon-sinappi sekä anna kiehua vielä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia ja suurusta tarvittaessa tilkkaan kylmää vettä sekoitetulla maissitärkkelyksellä.

Kuori ja keitä perunat kypsäksi sekä valuta vesi pois. Yhdistä maito ja voi kattilassa sekä kuumenna, kunnes voi on sulanut. Vatkaa perunat sekä voi-maito vatkaimella muussiksi ja mausta suolalla maun mukaan.

Sitten vain herkuttelemaan koko perheen voimin ja täytyy sanoa, että erityisesti puolukka sopii mielestäni lisämauksi täyden kympin arvoisesti.

Ihanaa viikon jatkoa ja tavataan myös instagramissa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *