Hae
Arjen suklaasuukkoja

Puolukkapiirakka – Talven terveellinen herkku

Minä rakastan käyttää puolukoita ruoassa ja leivonnassa. Onhan ne super-terveellisiä, sopivan kirpeitä tuomaan vastapainoa makeahkoihin herkkuihin ja täynnä luonnon omaa vastustuskykyä, jota elimistö kaipaa. Puolukkapiirakka onkin minulle talven ehdoton herkku, silloin kun kaipaan hieman makeutta arkeen.

Tässä minun versioni iki-ihanasta klassikosta.

Pohja:
Voita 150 g
Sokeria 0,5 dl
Kananmuna
Vehnäjauhoja 1,5 dl
Grahamjauhoja 1,5 dl
Leivinjauhetta 1 tl
Täysmaitoa 0,5 dl

Täyte:
Kevytkermaviili 2 dl
Kananmuna
Sokeria 1 rkl
Vaniliinisokeria 1 tl
Puolukoita maun mukaan

Ensimmäiseksi pohjaa varten tulee vatkata pehmennyt voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sitten lisätään kananmuna ja vatkataan taas pikaisesti. Seuraavaksi eri astiassa sekoitetut jauhot ja leivinjauhe lisätään osissa ja sekoitetaan välillä. Lopuksi lisätään maito ja taikina on valmis paineltavaksi voideltuun piirakkavuokaan, jonka jälkeen taikinan päälle laitetaan haluttu määrä puolukoita ennen täytteen levitystä.

Täytettä varten kaikki aineet sekoitetaan kulhossa keskenään. Itse laitan ensin kermaviilin, johon sekoitan kananmunan. Sitten lisään tavallisen sokerin ja vaniliinisokerin. Täyte kaadetaan pohjan ja puolukoiden päälle sekä lopuksi lisätään toinen kerros puolukoita täytteen päälle.

Piirakkaa paistetaan 200 asteessa noin 30 minuuttia ja on valmista, kun täyte on kiinteää ja kauniin kullanruskean sävyistä. Sitten vain herkuttelemaan, kun piirakka on jäähtynyt, ja itse lisään joskus lautaselle vielä hieman vaniljakastiketta.

Ihania herkkuhetkiä ja tavataan myös instagramissa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *