Hae
Arjen suklaasuukkoja

Paluu päiväkotiin ja arjen kuulumiset

Edelliset kolme viikkoa on mennyt todellakin yhdessä hujauksessa. Nämä viikot ollaan oltu joululomalla päiväkodista, käyty mummolassa maalla joulua viettämässä, kotoiltu, nautittu lumesta, sairastettu flunssaa ja tehty etätöitä sekä välillä vaan löhötty sohvalla Ryhmä Hauta katsellen ja voimia keräten.

Viikot on ollut ihania, mutta myös raskaita. On nimittäin yllättävän raskasta yhdistää koti, lapsi ja etätyöt samaan palapeliin. Siinä on vaan liikaa liikkuvia osia joinakin päivinä ja hetkinä. Yhdessä hetkessä yrität vetää skypessä palaveria, taapero itkee vieressä ja vaatii luureja itselleen ja samalla koira haukkuu kadulla kulkevaa toista koiraa. Siinä sitä sitten yritän selvitä kaikesta, kuunnella palaveria, päästää äkkiä koiran ulos tarhaan ja keksiä taaperolle jotain mielenkiintoista puuhaa, ettei äidin työkone olisi aina se kaikista paras lelu.

Luca on keksinyt, että hakemalla kylpyhuoneesta muumi-jakkaran, niin hän yltää oikein hyvin keittiön tasolle, jossa työkoneeni on. Valitettavasti hän on niin innokas apuri, että muutaman kerran olen joutunut soittamaan tekniseen tukeen, kun poika on päättänyt auttaa äitiä sähköpostien lähetyksessä. Jos kiellän, niin hän alkaa itkemään, pahoittaa mielensä ja parkuu, että hän halusi auttaa äitiä. Toinen niin tosissaan haluaa osallistua, että keksin sitten aina jonkun jutun ja nappulan mitä hän saa avukseni painaa.

Nyt nämä (loma)viikot on sitten takana ja huomenna palataan päiväkodin arkeen. Uutta on, että Lucan ryhmän toinen hoitaja vaihtuu. Onneksi kuitenkin samasta talosta tulee pojan ryhmään puolituttu hoitaja lastentarhanopettajaksi ja hän tuntee ennestään talon tavat jne. Aina helpompaa sopeutua ja onhan toinen hoitaja tuttu ja turvallinen sekä tietenkin kaverit myös.

Hieman jännittää silti millä mielellä huomisaamuna ollaan, kun koti-viikot on takana. Ollaan oltu taas niin paitana ja peppuna yhdessä, että ero äidistä voi olla alkuun hankala. Kyllä se tästä taas lähtee liikeelle ja äkkiä 3-vuotias sopeutuu taas pälväkodin rytmiin.

Ihanaa alkavaa viikkoa ja nähdään myös instagramissa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *