Hae
Arjen suklaasuukkoja

Vihan kohteena perheravintolassa

Yksi asia mitä en ole voinut ikinä ymmärtää on se, että miten pienet lapset julkisilla paikoilla on joillekin ihmisille täysin sietämätön asia. Olen tätä asiaa ihmetellyt blogissani jo vuonna 2019 ”Pienen lapsen kanssa julkisilla paikoilla”, mutta äskettäin tapahtui niin käsittämätön episodi, että jatketaan nyt samasta aiheesta.

Olimme menossa Rosso-ravintolaan viikonloppuna syömään 3-vuotiaan poikani kanssa. Koronan vuoksi pöytää ei saanut valita itse, vaan tarjoilija ohjasi meidät sopivaan pöytään. Kun aloimme istuutua meille osoitettuun pöytään, niin viereisessä pöydässä oleva keski-ikäinen rouva alkoi kiroilla, katsoa lastani pahasti ja selitti miehelleen, että hän haluaa vaihtaa pöytää. Heillä oli oma ateria vielä kesken, mutta kyseinen rouva otti ruokalautasensa ja käveli äkäisesti toiseen pöytään. Rouvan mies sitten alistuneena seurasi perässä.

Tapahtumasta ei jäänyt pienintäkään epäilystä miksi kyseinen rouva pöytää halusi vaihtaa. Sen verran äänekkäästi hän mielipahaansa purki miehelleen. Rouvan mielestä pieni poika naapuripöydässä pilaisi hänen ravintolassa käyntinsä, vaikka pöydät oli aseteltu väljästi korona huomioiden.

Episodi pilasi meidän tunnelmaa ravintolassa ja siitä jäi suorastaan tyhmä sekä sanaton olo. Ensinnäkään en ymmärrä aikuisten kiroilua, etenkään pienten lasten kuullen. Toiseksi ihmettelen mitä ihmettä he tekivät perheravintolassa, jos pienet lapset ovat heille niin kiusallinen asia. Jos haluaisin viettää romanttista hetkeä oman miehen kanssa, niin Rosso ei ehkä olisi itselleni tähän ensimmäinen vaihtoehto.

Minulla olisi pieni ymmärrys tätä rouvaa kohtaan, mikäli poikani olisi käyttäytynyt huonosti, mutta niin ei ollut. Luca tykkää Rossosta, koska siellä saa tussit ja lasten menun takana on kuvia, joita saa värittää. Hän on rauhallinen lapsi, eikä kilju, itke tai tee muutenkaan itsestään numeroa julkisilla paikoilla. Paitsi tietenkin Hop Lopissa tai muissa vastaavissa paikoissa, joissa riehaantuminen leikin merkeissä kuuluu asiaan. Mutta nyt ainoastaan pienen lapsen näkeminen riitti laukaisemaan rouvassa tämän reaktion.

Onneksi näin ikäviä asioita sattuu kuitenkin harvoin. Ajottain tapahtuu pienempää paheksuntaa, mutta emme sentään ole joutuneet kuuntelemaan äänekästä kiroilua ja aikuisten ihmisten naurettavia kohtauksia. Ehkä tällä rouvalla oli paha päivä tai jotain vastaavaa, koska eihän tällaista voi muuten oikeasti tapahtua.

Ravintolassa käyntiä emme aio lopettaa tämän tapauksen takia, vaan jatkossakin liikun halutessani lapseni kanssa. Jos se on joillekin ongelma, niin sitten on, enkä välitä asiasta. Pakko todeta vielä tähän loppuun, että joskus aikuiset ovat ne, joilta käytöstavat unohtuvat, eikä niinkään lapset, mutta tyylinsä toki kullakin.

Ihanaa viikon jatkoa ja tavataan myös instagramissa ?

2 kommenttia

  1. Kahden mummi kirjoitti:

    Todella ikävää käytöstä rouvan taholta, itse olen keski-ikäinen ja kahden pienen pojan mummi, käymme yhdessä paljon eri paikoissa, olen heidän hoitajansa silloin kun vanhemmat ovat töissä, olen hoitanut heitä aivan vauvoista asti. Mekin saamme kokea tätä aika ajoin mutta minä vien pesuetta myös silti syömään ja kaikkialle minne me halutaan. Me ollaan koettu tätä esim. Heselläkin joskus mutta onneksi harvoin koska se on meidän lempipaikka jossa käymme usein ja tuossa lähellä. Mikään ei ole niin mukavaa kuin lasten seura ja heidän kanssa oleminen, voipa olla, että kyseinen rouva oli itse lapseton tai vastaavaa ja sellainen voi kokea lapsen äänenkin tuskaiseksi. Oikein hyvää alkanutta Uutta Vuotta teille toivottelen.

    • suvimaarit kirjoitti:

      On ikävää, että tällaista tapahtuu niin usein Suomessa. Siitä ei vain pidä välittää. Jokaisella on nimittäin oikeus liikkua lasten kanssa parhaaksi katsomallaan tavalla. Ihanaa tätä vuotta ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *