Hae
Arjen suklaasuukkoja

Lentokoneella mummolaan lumileikkeihin

Ensimmäinen maskilento takana ja olipa outo kokemus. Lennettiin pojan kanssa Helsingistä Kuopioon, josta matka jatkui omalla autolla mummolaan joululomalle. Kai tähän tottuu, että maskit on uusi normaali myös matkustaessa, jos enemmän jatkossa aletaan liikkumaan. Nyt mietiskelin, että turvallisempaa on istua tunti maskissa koneessa kuin kuusi tuntia junassa, jossa olisi pakko liikkua, kun aktiivinen leikki-ikäinen on matkaseurana.

Lentokentällä oli jo vastassa erilainen tunnelma, kun lähes kaikki ravintolat oli kiinni. Lähtöselvityksessä Luca sai oman muumeilla varustetun taikalipun, joka johdatti turvatarkastukseen. Turvatarkastuksessa olikin sitten ihmisiä ehkä jopa yllättävän paljon jonossa. Helsinki-Vantaalla on kuitenkin lapsiperheitä helpottava perheportti, josta pääsimme ilman jonotusta läpi ja käsi kädessä käveltiin metallinpaljastimen läpi.

Koneessa vastassa oli maskeissa tervehtivä Finnairin lentohenkilökunta. 3-vuotiaan Lucan ei tarvinnut maskia pitää, mutta itse tietenkin sillä suojauduin. Luulin, että lennon aikana ei tarjota mitään, mutta Finnairin mustikkamehuun voi näköjään luottaa. Sitä oli saatavilla ja silloin maskin sai riisua. Kone oli pieni potkurikone, joten lapsi nukahti aika pian nousun jälkeen minua vasten.

Perillä Kuopiossa riitti hämmästeltävää, kun tupsahdimme koneesta talven keskelle. Espoossa satoi lähtiessa vettä ja maassa paistoi vihreä nurmikko, joten joulun valkoinen tunnelma oli aika kaukana. Luca tiesi lunta odottaa, kun olin sitä henelle lupaillut.

Heti seuraavana päivänä, kun päuvä valkeni, niin puimmekin talvivaatteet päälle ja sitten pihalle lumileikkeihin. Pihalle nousi lumiukko tonttulakilla, rekat sai lumilastit ja muutenkin lumitouhut oli niin hauskoja, että poikaa sai houkutella takaisin sisälle.

Enää muutama yö jouluun ja joulupukin tuloon ja lomalla voi todellakin ottaa rennommin. Ihanaa jouluviikkoa ja nähdään myös instagramissa ?

2 kommenttia

  1. Riina/Sarkasmia ja shampanjaa kirjoitti:

    Mielenkiintoista lukea kokemuksia, miten lentomatkustaessa on huomioitu nämä korona-asiat! Itsekin pitäisi joulun jälkeen siirtyä Keski-Suomeen. Mennään koko perhe autolla.

    Normaalisti, jos menen tyttären kanssa kahdestaan, kuljetaan myös aina junalla, mutta lyhyt lentomatka kuulostaa kieltämättä tähän maailmanaikaan relevantilta vaihtoehdolta, vaikka ei ole ilmastoystävällisin ratkaisu. Menittekö koko perhe lentokoneella vai tuleeko mies myöhemmin? 🙂

    • suvimaarit kirjoitti:

      On tämä erikoinen tilanne ja siksi tähän ratkaisuun päädyttiin. Itselläni alkoi loma, joten siksi pääsimme jo pojan kanssa mummolaan ???‍?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *