Hae
Arjen suklaasuukkoja

Terveiset 3-vuotis neuvolasta

Meillä oli hiljattain merkittävä etappi, kun kävimme Lucan 3-vuotis neuvolassa. Onneksi korona ei sotkenut käyntiä ja saimme mennä neuvolaan oikeasti emmekä joutuneet etävastaanotolle. Vaihdoin pojan neuvolan Ison Omenan neuvolaan, koska siellä muutenkin niin paljon liikumme ja päiväkoti on myös Omenan vieressä. Korona näkyi ainoastaan siinä, että kaikki lelut oli laitettu pois. Ymmärrettävää, mutta toki pojalle pieni pettymys, kun leluja ei ollutkaan. Saimme sitten vieressä olevasta kirjastosta lainaa lasten kirjoja, joita luimme odotusaikana.

Vastaanotto alkoi palikka-tehtävällä ja Luca sai rakentaa korkean tornin. Jokainen palikka löysi paikkansa tornista ja tehtävä sujui täydellisesti. Seuraavaksi saimme piirustuslehtiön ja kyniä. Luca piirsi viivoja ja muita kuvioita hoitajan perässä ohjeiden mukaan. Yllätykseksi Luca päätti piirtää myös ympyrän, joka kuuluu kuulemma vasta 4-vuotiaiden tehtäviin. Sitten katselimme kuvia kirjasta ja Luca sai kertoa mitä hän niissä näkee sekä kertoa missä mitäkin on kysymysten mukaisesti. Lopuksi olikin mittaus ja punnitus eli se osio mitä itse olin odottanut. Mitat olivat jo oikein mallikkaat, sillä pituutta löytyy 94 senttiä ja painoa 14 kiloa. Joo, enää ei ole vauvaa meidän talossa tuumaa täällä ylpeä äiti.

Neuvola oli mukava juttu, meistä molemmista. Sitten menimme vielä onnistuneen käynnin jälkeen Omenassa kahvilaan jäätelölle ja ihastelimme tarraa, jonka poika sai muistoksi neuvolakorttiin käynnistä. Liimasimme sen sitten yhdessä neuvolakortin kanteen autotarran viereen, joka muistuttaa meitä 2-vuotis neuvolasta.

Ihanaa uutta viikkoa ja nähdään myös instagramissa ?

6 kommenttia

 1. Emma kirjoitti:

  Meidän pojalla oli viime viikolla 3v neuvola, hän täyttää kylläkin vasta tammikuussa 3 ? Hän myös piirsi ympyrän lisäksi, kun terkka pyysi piirtämään ”suoran tien”. Kuulemma se oli parkkipaikka 😀 Meidän muru on 92cm ja 14 kg, joten suht samoissa mitoissa!

  • suvimaarit kirjoitti:

   Lapsilla on niin ihanan vilkas mielikuvitus ? Ja onpa meidän lapset tosiaan samoissa mitoissa menossa ?

 2. Erja kirjoitti:

  Ihanan kuuloinen käynti! Jännä, miten erilainen sisältö neuvolakäynnillä voi olla saman kaupungin sisällä. Korona ehkä syönyt resursseja enemmän toisaalla?

  • suvimaarit kirjoitti:

   Oli oikein mukava käynti ja ihana neuvolan hoitaja ? Ainoa asia mikä jäi puuttumaan oli minun oma influenssa rokote, mutta sille nyt ei voinut mitään

 3. Riina/Sarkasmia ja shampanjaa kirjoitti:

  Oon huomannut, että neuvolakokemukset vaihtelee tosi paljon henkilöstä ja neuvolasta riippuen. Myös siinä suhteessa, miten paljon vanhemmille annetaan tukea. Se on sääli, että vaikuttaisi olevan niin tuurista kiinni, millainen henkilö siellä on vastassa. Myös oon huomannut, että suhtautuminen siihen, että isä vie lapsen neuvolaan, vaihtelee. Toisinaan ollaan työtilanteesta riippuen oltu molemmat, välillä minä yksin ja välillä mies yksin. Jos mies on yksin, kysellään että missäs äiti on, mutta minulta ei ole kertaakaan kysytty, että missäs isä on.

  Yllättävän paljon vaikuttaisi olevan hajontaa myös kolmevuotiaiden koolla. Meidän tyttö oli 102cm/16kg. Vaihteluväli on kai jossain 90-105 ja tärkentähän on se, että kasvaa omalla käyrällään:)

  • suvimaarit kirjoitti:

   Meillä on onneksi ollut aina kivoja kokemuksia ja mukavaa henkilökuntaa ? Mutta ainahan kokemukset vaihtelee ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *