Hae
Arjen suklaasuukkoja

Taksilla päiväkotiin, makuuhuone hotellihuoneena

Kun sattuu, niin tapahtuu. Tätä meille on kuulunut viime aikoina. Mitäs me ollaan oikein sitten puuhattu pojan kanssa, kun tällaisen otsikon tähän postaukseen muotoilin?

Ainakin me ollaan yritetty käydä päiväkotia, jopa niinkin kovasti, että sinne on taksillakin menty yhtenä aamuna. Tähän hätäratkaisuun päädyttiin, koska ensimmäisen kunnon pakkasyön tultua tänne etelään, niin minun auton akku oli tyystin tyhjentynyt. Yritin lähteä ajamaan poikaa normaalisti päiväkotiin aamulla, kun autossa olikin käynnistyksen esto päällä. Siispä akku oli tyhjentynyt.

Tietenkin tämä episodi sattui juuri sellaisena aamuna, kun minun oli oikeasti tärkeätä saada Luca päiväkotiin. Itselläni oli aamupäivällä skype-palavereja, joita en olisi voinut hoitaa pojan leikkiessä taustalla. Ilman näitä poika olisi hyvin voinut jäädä kotipäivälle kanssani.

Soitin äkkiä sitten lähitaksiin ja saimme onneksi auton kotipihalle noin viidessä minuutissa. Lucasta oli uskomattoman hauskaa matkustaa päiväkotiin taksin takapenkillä äidin sylissä. Itselläni lähinnä oli stressiä, koska tiesin jo sillä hetkellä, että tulen myöhästymään päivän ekasta skypestä, eikä mukana ollut edes työpuhelinta. Päiväkodin edessä nopeasti sitten poika sisälle ja itse taksilla kotiin etätöihin. Oli aikamoinen aamun avaus sille päivälle ja jää varmasti mieleen ruuhkavuosien yhtenä kommelluksena.

Toinen juttu mikä meillä on ollut viime aikoina hauskaa Lucan mielestä on hotellileikki. Lucaa on ilmeisesti alkanut vaivaamaan matkakuume ja hän tykkää kaivaa leikkihuoneen kaapista pienen reppunsa, jonka sai lentoneesta matkalla Omaniin. Omanissa tähän pojan omaan reppuun pakattiin aamuisin allaspäivää varten leluja ja eväitä ja tämä on selvästi jäänyt mieleen.

Nyt tätä samaa leikimme kotona. Reppu pakataan ja suuntaamme makkariin joka toimittaa leikissä yhdistetyn hotellihuoneen ja lastenaltaan virkaa. Makuuhuoneen iso matto on uima-allas, jossa leikisti uimme ja repusta kaivetaan lelut esille. Allaspäivän päätteeksi reppu pakataan, laitetaan pojan selkään ja sitten suuntamme sängyn päälle, joka onkin muuttunut hotellihuoneeksi. Siellä sitten reppu puretaan ja äiti saa juoda iltateen, kuten oikealla lomallakin. Saan leikistä hyvän mielen, koska tiedän, että yhteinen matka etelän lämpöön on tehnyt vaikutuksen, kun sitä leikin kautta vielä muistellaan.

Lapsen mielikuvitus 3-vuotiaana on vaan niin ihanaa seurattavaa, että saapa nähdä mitä meillä seuraavaksi leikitään!

Kaunista viikon jatkoa ja toivottavasti tavataan myös somessa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *