Hae
Arjen suklaasuukkoja

Kuntavaalien ehdokassopimus allekirjoitettu!

Eräs puolue lähestyi minua muutama viikko sitten ja ehdotti kuntavaalien ehdokkuutta! Ainahan politiikka on kiinnostanut ja yhteiskunnan asiat, mutta silti hieman hämmennyin yhteydenotosta, vaikka olin myös otettu asiasta. Sillä pelkästään jo se, että pyydetään ehdolle julkiseen luottamustoimeen on mielestäni todella hieno asia.

Olen tässä nyt sitten asiaa puntaroinut puolesta ja vastaan sekä pohtinut ehdokkuutta myös muun perheen kanssa. Lopputulos oli, että täytetyt ja allekirjoitetut ehdokassopimus-paperit lähti postiin ja minut olisi tarkoitus nimetä puolueen viralliseksi kuntavaalien ehdokkaaksi tämän viikon perjantain yleiskokouksessa.

Ajattelen asiaa niin, että jo pelkästään ehdokkuus on upea asia ja kokemus sekä sellainen retki, joka kannattaa kokea. Aina on positiivista saada tuttustua uusiin mukaviin ja kiinnostaviin ihmisiin sekä pohdiskella asioita, jotka koetaan tärkeiksi. Siksi uskon, että pääsen jo ehdokkaana osalliseksi sellaisista hetkistä, jotka kannattaa kokea. Tässä asiassa sanonta itse matkan tärkeydestä taitaa todellakin pitää paikkansa.

Blogini pysyy edelleen perheblogina (kauneusjutuilla maustettuna), eikä muutu poliittiseksi sanomaksi. Toki lähtökohtana ehdokkuudelleni on se, että olen espoolainen pienen pojan äiti, enkä niinkään julkishallinnon lakimies, joten varmasti etenkin perheitä koskevia asioita täälläkin esille nostan. Toki olen tehnyt näin jo ennen ehdokkuutta, eikä se asia siis muuksi muutu.

No, mikäs puolue nyt sitten on kyseessä. Paljastetaan nyt, että kyseessä on Espoon Vihreät, jonka ehdokkaaksi minua kaavaillaan. Luulen, että asia ei tullut yllätyksenä minua tunteville. Olen kuitenkin aina edistänyt myös somessani tasa-arvon toteutumista, jokaisen vapautta olla oma itsensä sekä kauneuden ja hyvinvoinnin ammentamista luonnosta. Olikin ilahduttavaa huomata, että sanomani on välittynyt oikein, koska Vihreät pitää minua heille erittäin sopivana ehdokkaana.

Virallinen ehdokas en siis kuitenkaan ole, ainakaan vielä, mutta sitä kohden tässä ollaan menossa. Kun (jos) ehdokkuus on virallista, niin sitten postailen asiasta lisää. Nyt kuitenkin halusin jo kertoa, että soppari on allekirjoitettu ja yhteyttä ottanut puolue on Espoon Vihreät.

Kaunista viikon jatkoa ja muistathan seurata minua myös instagramissa ?

Lue myös postaus:

Lähtisinkö ensi kevään kuntavaalien ehdokkaaksi?

5 kommenttia

 1. Riina/Sarkasmia ja shampanjaa kirjoitti:

  Onnea mahdollisesta ehdokkuudesta! Täytyy myöntää, että olen positiivisesti yllättynyt puoluevalinnasta. Minua kiinnostaisi kovasti lukea tarkemmin, miten koet puolueen arvot omaksesi. Vihreiden keskiössä on kuitenkin ilmastonmuutoksen hillitseminen ja feministinen tasa-arvopolitiikka. Nämä eivät varsinaisesti ole teksteistäsi tähän mennessä välittyneet, mutta toki some ja blogit on vain pintaraapaisu!

  • suvimaarit kirjoitti:

   Kiitos, blogi pysyy perheblogina, mutta jollain tavalla varmasti ajatuksiani enemmän avaan myös tähän suuntaan ? Ja luulisin kuitenkin, että arvot on välittynyt jollain tasolla, koska Vihreiden mielestä profiilini on heille oikea: tasa-arvo, kunnioitus muita kohtaan ja vapaus olla oma itsensä sekä rakkaus luontoon ja sen vaaliminen ?

 2. Riina/Sarkasmia ja shampanjaa kirjoitti:

  Kiitos vastauksesta!

  Mielestäni on siis todella hienoa, että pienten lasten vanhemmat lähtevät mukaan politiikkaan, vaikka se onkin todella aikaa vievää puuhaa!

  Ruuhkavuosien keskellä on mahtavaa, että energiaa riittää myös tärkeiden teemojen edistämiseen. Onnea ja menestystä vaaleihin!

  • suvimaarit kirjoitti:

   Kiitos tsempistä!
   Vaikuttaminen yhteiskunnallisiin eli meitä kaikkia koskeviin asioihin on tärkeätä. Olen aina kokenut hienoksi asiaksi vaalit ja vaikuttamisen äänestämisen kautta. Aina on kotona pidetty vaalivalvojaiset ja seurattu tuloksi klassikoksi muodostuneen hedelmäsalaatin äärellä ?

 3. Riina/Sarkasmia ja shampanjaa kirjoitti:

  Se on totta, äänestäminen on todella tärkeää ja hyvä tapa vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin. Esimerkiksi juuri ilmastonmuutoksen hillitsemiseen liittyvät päätökset tehdään nimenomaan päättäjien tasolla ja kunnallispolitiikallakin on siinä merkittävä roolinsa.

  Vihreät ajaa muutenkin tärkeitä asioita kansallisella tasolla, kuten perhevapaauudistuksen toteutumista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *