Hae
Arjen suklaasuukkoja

Antaako some ihmisestä oikean kuvan?

Teen somea, harrastus sen parissa on kasvanut ja ottanut yhä entistä enemmän roolia elämässäni. Siksi olen alkanut pohtimaan millaisen kuvan itsestäni annan nimenomaan somen puolella. Mitä asioita jaan, mitä pidän visusti itselläni tai tuonko joitain asioita liikaa esille vääristäen itseäni? Tai kannattaako tätä edes miettiä vai antaa vaan mennä sillä tavalla kuin itsestä hyvälle tuntuu?

Yksi asia ainakin on varmaa. Se, että kukaan ei koskaan kerro kaikkea. Siksi luulenkin, että somessa ei voi oikeasti oppia tuntemaan ketään. Itselläni ehdoton aihealue, josta en kirjoita on tietyt läheiseni, koska he eivät somesta paljoa perusta ja toki kunnioitan silloin heidän toivettaan. Someani teen äidin ja naisen näkökulmasta. Kertoen ajatuksiani äitiydestä, kauneudesta ja hyvinvoinnista sekä siitä miten koen ja näen ympärilläni olevia asioita ja tapahtumia.

Olen huomannut, että parhaimpia juttuja tapahtuu somen ansiosta, mutta kuitenkin somen takana oikeassa elämässä. Kuten tapahtumat, jotka on suunnattu bloggaajille ja somettajille. Kun olet seurannut toista samassa elämäntilanteessa olevaa äitiä, tapaat hänet kauneuspäivässä livenä ja huomaatte, että teillä on vielä paljon enemmän yhteistä kuin somen perusteella luulitte, niin silloin huomaan aidosti somettamisen hyviä puolia.

Tilanteet, joissa korostat asioista tietoisesti yhtä puolta ovatkin sitten aivan oma lukunsa. Minulla tällaiset ovat liittyneet varhaiskasvatukseen ja siihen, että olen tietoisesti halunnut nostaa esille kotihoidon sekä pitkän hoitovapaan hyviä puolia. Tämä ei tarkoita, että vastustaisin varhaiskasvatusta tai pitäisin sen laatua Suomessa huonona. Olen vain huomannut, ettei näistä asioista juurikaan Suomessa puhuta tai jos puhutaan, niin ei kovin arvostavaan sävyyn ja olen omalta osaltani halunnut tätä muuttaa.

Vaikka joskus somessa jotain korostetaan, niin silti kannattaa muistaa, ettei kenelläkään ole mahdollista kirjoittaa aina kaikesta kaikkea. Somettaja ei ole automaattisesti ahdasmielinen tai jonkun asian vastustaja, vaikka hän joskus liputtaisi asian toista puolta. Parasta tietenkin on aikaan saada keskustelua, mutta ikävänä puolena monesti on asioiden tahallisesti tai tahattomasti väärinymmärtäjät. Mutta hei, se kuuluu tähän juttuun ja kyllähän maailmaan tarinoita mahtuu.

Ihanaa uutta viikkoa, voimia harmaisiin päiviin ja tavataan instagramissa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *