Hae
Arjen suklaasuukkoja

5 kertaa syitä miksi käytän luonnonkosmetiikkaa?

Kuten kaikki, jotka vähänkään blogiani seuraavat, tietävät miten intohimoinen luonnonkosmetiikan fani ja käyttäjä olen. En ole koskaan tehnyt mitään tietoista päätöstä aloittaa ainoastaan luonnonkosmetiikan käyttöä, mutta olen vain ajautunut tähän pisteeseen. Toki saatan satunnaisesti käyttää edelleem muitakin hyviksi havaitsemiani kauneudenhoidon tuotteita, mutta valtaosin kylpyhuoneen kaappini pursuavat toinen toistaan ihanampia luonnonkosmetiikan ihanuuksia. Sellaisia, jotka ovat jo saavuttaaneet luonnonkosmetiikan maailmassa ansaitusti klassikon maineen, mutta myös kiehtovia uutuuksia luonnonkosmetiikan markkinoilla, jotka vielä hakevat jalansijaa suuremman asiakaskunnan keskuudessa.

Ennen kuin mennään niihin parhaimpiin syihin miksi luonnonkosmetiikan käyttöä kannattaa suosia, niin käydään lyhyesti lävitse mitä se luonnonkosmetiikka oikein on. Lyhyesti sanottuna luonnonkosmetiikka on kosmetiikkaa, jonka valmistuksessa käytetään ainoastaan luonnonmukaisia raaka-aineita. Luonnonkosmetiikan perusajatus on sellainen, että tuotteissa ei saisi olla lainkaan ihmiselle, luonnolle, vesistöille tai eliöstölle haitallisia tai vaarallisia kemikaaleja. Eli tiivistäisin luonnonkosmetiikan ideologian siten, että kauneus lähtee luonnosta, luonnollisin keinoin ja luonnon ehdoilla, sitä vahingoittamatta.

Sitten ne omat henkilökohtaiset syyt:

1. Luonnollisen hehkun saavuttaminen. Ehkä hieman kliseinen sanonta, mutta luonnonkosmetiikan avulla tämän voi todellakin saavuttaa aitojen raaka-aineiden avulla ja tämän kerron omasta kokemuksesta.

2. Luonnonkosmetiikka ei ole ympäristölle haitallista.  Vaikka et olisikaan intohimoinen ympäristönsuojelija, niin silti jokainen meistä voi kantaa oman osansa luonnon ja elinympäristönsä hyväksi kiinnittämällä huomiota niihin pieniin päivittäisiin valintoihin, jotka ei loppujen lopuksi paljoa keneltäkään vaadi.

3. Luonnonkosmetiikalla on todella hyvä hinta-laatu-suhde. Kuten kaikessa kosmetiikassa, niin myös luonnonkosmetiikan markkinoilla on monen hintaisia tuotteita, mutta yleisesti ottaen voin todeta, että rahoillensa saa todellakin vastinetta, eikä edullinen tarkoita samaa kuin huono laatu, kun on kyse luonnonkosmetiikasta.

4. Minimoit allergisten reaktioiden riskit. Koska ainesosat ovat sataprosenttisesti luonnosta lähtöisin, eikä tuotteissa ole mitään keinotekoista, niin tuotteet soveltuvat yleensä kaikkien ihotyypeille. Tämä pätee myös perheen pienempien kohdalla ja meillä kotona käytän monia samoja tuotteita 3-vuotiaan poikani kanssa. Pojallani ja minulla on atopiaan taipuvainen iho, eikä luonnonkosmetiikasta ole aiheutunut meille kummallekaan ihon ärsytystä.

5. Koska ne nyt on vaan niin hyviä. Tämä on ehkä se paras syy ja se syy, jonka vuoksi itse olen tuotteisiin niin kovasti ihastunut. Monet huomattavasti kalliimmat kosmetiikkamerkit, eivät ole laadultaan läheskään yhtä hyviä.

Suosin mielelläni kotimaisen luonnonkosmetiikan pientuotantoa kuten Flow, Luonkos ja Murumuru, mutta myös ulkomaisista merkeistä löytyy aivan ihania brändejä. Lähin ehkä Suomenlahden toiselta puolelta Virosta eli Joik Organic ja muita mainitsemisen arvoisia brändejä voisi olla Evolve, Patyka ja Weleda. Lista ei ole missään nimessä tyhjentävä ja koko ajan meidän iloksi ilmestyy uusia kiehtovia uutuuksia.

Kaunista loppuviikkoa, toivotaan auringonpaisteen jatkumista ja tavataan myös instagramissa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *