Hae
Arjen suklaasuukkoja

Uskomattoman aamu-uninen taapero

Hyvät unenlahjat on ihana asia ja itsekin rakastan nukkumista sekä kauneusunia ylitse kaiken. Heti pojan syntymästä lähtien tuli selväksi, että onneksi hän on perinyt minun unenlahjat ja uni on aina hänelle maistunut.

Vauva-aikana olin niin onnessani siitä, ettei meillä herätty koskaan aamuviideltä tai edes kuuden seitsemän aikaan, vaan poika nukkui lähes poikkeuksetta lähemmäksi yhdeksää. Tästä tietenkin seurasi se, että emme ehtineet koskaan mihinkään vauvakerhoihin, jotka alkoivat usein aamulla. En antanut asian silti häiritä, koska nautin niin kovasti siitä, että sain itsekin nukkua. Eihän meillä ollut kiirettä mihinkään ja järjestin meille muuta ohjelmaa päivän ajalle.

Taaperovuonna asia alkoi korostua entistäkin selvemmin ja pojan nukkumaanmeno alkoi myöhästyä unen tarpeen vähenemisen myötä. Välillä meillä kukuttiin ylhäällä jopa puolilta öin ja aamulla nukuttiin pitkään. Olin vielä silloin hoitovapaalla, joten tämäkään ei haitannut. Sitten tuli korona ja se haittasi vielä vähemmän, koska minnekään leikkipuistoihin tai kerhoihin ei edes asiaa olisi ollut. Sen kun elettiin kotona ja omalla pihalla täysin oman rytmin mukaisesti. Sillä rytmi meillä on päivässä ollut, vaikka moneen muuhun perheeseen verrattuna myöhäinen.

Nyt asia on alkanut häiritsemään hieman ensimmäistä kertaa, koska olen palannnut osittain töihin. Aamulla, kun sinne päiväkotiin pitäisi oikeasti ehtiä tiettyyn aikaan ja oma palaveri alkaa painamaan päälle skypessä.

Vaikka kuinka rauhoitutaan ja mennään sänkyyn ajoissa lukemaan, niin ei se uni tule kovin aikaisin edelleenkään. Poika on välillä niin virkeä, että koko sänkyyn meneminen tuntuu aivan turhalle.

Aamulla sitä vastoin nukutaan kuin ei olisi koko yönä nukuttu lainkaan. Olen kehittänyt tavan miten herättelen Lucaa. Olohuoneessa Ryhmä Hau päälle ja sohvalle valmiiksi aamu-smoothie odottamaan. Sitten pojan kasvojen silittelyä ja hyvän huomenen kuiskuttelua korvaan. Hiljalleen alkaa kuulua unista muminaa heräilyn merkiksi ja siirrytään olohuoneeseen jatkamaan heräilyä.

On se jännä miten jotkut vaan ovat enemmän illan virkkuja ja aamun torkkuja. Siihen ei mikään rytmin muutos auta pakolla. Se vaan on niin ja se oma luontainen rytmi tulee heti viikonloppuisin ja lomilla esille. Pääasia toki on, että lapsi nukkuu hyvää unta ja pääsee sitten virkeänä päivähoitoon.

Tällaisia uni-ajatuksia tällä kertaa. Ihanaa loppuviikkoa ja tavataan myös instagramissa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *